Son dönemde bu çokca başımıza geliyor, belki bizde yapıyoruz farkında olmadan.
Ama birine, bir şey dediğimiz de neden yapmayıp sürekli erteliyoruz? Bunu uzun süredir yaşadığım için bu akşam araştırdım belki dikkatinizi çeker diye paylaşmak istiyorum. Söz verip yapmamak yani ertlemenin tıbbi bir tanısı var: procrastination deniyor. Söz verip yapmamak tıbbi açıdan olduğu gibi dini boyutu da var. İş hayatında olsun, arkadaş çevremde olsun elbette benim de hatalarım oluyordu ama bunu nasıl çözeriz derseniz..
- Her şeyi aynı anda yapmamaya çalışın,
- Karar vermekte zorlanıyorsunuz temelde. Başlamanız gereken çok fazla ve birbirinden farklı şeyler var. Hangi birini yapsam diye düşünürken zaman öldürüyoruz. O yüzden zaman öldürmeden yola çıkın derim,
- Bazen biz farkında olmasanız bile başlamanız gereken şeyi aslında yapmak bile istemiyorsunuz: yani sevdiğiniz işi yapmaya özen gösterin,
ve en önemlisi de bazı dostlarımızın sorumluluk duygusu az gelişmiş olabiliyor. Yapılan araştırmalara göre çocukluk ve ergenlik dönemlerinde sorumluluk almamış ve sınır koyulmamış kişiler sınırlara ve kurallara riayet etmekte zorlanıyorlar.
gece gece sahura yaklaşırken "söz veriyorsanız" şu ayeti'de unutmayın derim
Alıntı
(Allah, [sözleşmeleri bozmaktan] sakınanları sever.) [Tevbe7]