Yasadışı değildir. Etik dışı olabilir aradaki rekabete göre değişir. Yasadışı olmadığı gibi kitle sinyallerine doğrudan rakip sitelerde gezinti yapan müşterileri hedefleyici ayarlamalar da yapılabilmektedir. İşin üstadları daha detaylı bilgilendirme yazacaklardır.
Lütfen bilmeden yorum yapmayalım.
Merhaba, hizmet verdiğim sektördeki büyük rakiplerden birinin adını anahtar kelimeye ekledim benim ismimle aradıklarında onların reklamı google ads nedeniyle hemen benim üstümde çıkıyor, ben de onların isimlerini ekledim onların ismi arandığında hemen altında benim markam çıkıyor. Bana mail göndermişler bizim ismimizi negatif kelimeler arasına alın kullanmayın diye. Yasadışı veya etikdışı veya Google Ads kurallarına aykırı bir olay mıdır?
Eğer rakip firma reklamda geçirdiğiniz anahtar kelimenin marka tescilini yapmış ve haklarına sahipse yasal olarak reklam veremezsiniz. Hatta bu konuda reklamın kaldırılması ile alakalı form dahi var.
Kaynak ,
Form dan marka tesciliniz varsa hiç muhatap olmadan ticari marka adınıza verilmiş reklamları durdurabilirsiniz.