seo öldü diyenler ya aldıkları backlink(!) paketleri artık işe yaramıyordur (daha önce de işe yaramıyordu, ama artık kullan-at siteler için bile işe yaramıyor, çünkü o linklerin ya toksik etkisi olur ya da hiç indekslenmezler, para ve zaman kaybı olur) ya da tanıtım yazısı alırken bol bol anahtar kelimelere link alıyordur (bunu tr’nin en popüler seo ajanslarından biri bile yapıyordu, kendi sitesine, ve kendi müşterilerine. bu şekilde seo kelimesinde yıllarca ilk sırada kaldı zamanında, ama bir güncellemede adamlar kayboldu, sonradan gelse de, sürdürülebilir bir şekilde ilk sırada kalamıyordu artık, kullandıkları tekniklerin toksik etkisinden kendileri de yara almış oldu).

Şimdi de birileri on binlerce kelimelik case study’ler hazırlayarak popüler oldu, ancak nedense hiç backlink önermiyor ve site dışı seo’dan da bahsetmiyor, ancak çalışma yaptıkları siteleri incelerseniz çöp haber sitelerinden bol bol tanıtım yazısı aldığını görürsünüz, hem de anahtar kelimelere spam yaparak, ancak adam büyük markalara çalışma yaptığı için, bu büyük markalar pek etkilenmez bu tür spam yöntemlerden.

Palyaçoların bol olduğu bu sektörde 11 yıldır firmalara seo’nun en önemli dijital pazarlama kanalı olduğunu anlatmaya çalışıyorum, fakat yoruldum, bu nedenle de kendi projelerime odaklanmaya başladım, iş zekaları yüksek, her türlü yeniliğe ve yararlı fikre açık kaliteli müşterilerim var, ancak enflasyona hala en ufak bir şekilde alışmamış, ve sunduğum teklifler karşısında kalp krizi geçirenleri ikna etmekle uğraşmıyorum.