A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben İslamiyete inanmıyor olsaydım da yine de ölümden sonra hayatın olacagina inanırdım.
Dünyadaki herşey kusursuz bir muhendislikle icat edilmiş.
Şuan size göre bunun yorumlaması böyle. Ya ruhlar alemi diye bir yer varsa ve yüce Allah ile tüm insanlar ahitleştiyse. Ya insanların kendisi, dünyaya gitmeyi imtihan olmayı seçtiyse.
Bu dediğim doğru oladabilir. Olmayada bilir.
Ne siz olmadığını kanıtlayacak bir fiziki delil bulursunuz. Nede ben bulabilirim.
Fiziki delil nedir? Örnek ilerde teknoloji gelişirse ilk insanın zamanına gidip bunu bulursanız, O zaman bunu kameraya alıp, günümüze getirip kanitlayabilirsiniz.
Hocam ateist değilim, ama bazen bu düşüncelere istemsizce kapılmak durumunda kalıyorum.

"Ben İslamiyete inanmıyor olsaydım da yine de ölümden sonra hayatın olacagina inanırdım.
Dünyadaki herşey kusursuz bir muhendislikle icat edilmiş."

Şöyle bir şey yazmışsınız, çoğu insan bunu diyor. "İnsan gibi zeki bir varlığın yaratıcısı olmaması mantık dışı, binanın bile yaratıcısı var bu kainatın bu zeki insanların yaratıcısı olmaması olamaz." deniyor, ve hemen sonra "Allah ezelden beri vardı, onun bir yaratıcısı yok. Onu yaratan yok, o hep vardı." diyoruz. Eğer ki bu kainatın bir yaratıcısı olmak zorundaysa, kendi kendine oluşamayacak kadar kusursuz bir şeyse Allah kadar güçlü, kudretli, zeki bir varlığın yaratıcısının olmaması bir paradoks değil midir?

Saygı çerçevesinde mantıklı ve suçlayıcı olmayan açıklaması olan varsa dinlemek isterim. Kimse gelip Allah'ı kimse yaratmadı, öyle. Allah'ın varlığı ezelidir. Demesin, mantıklı açıklama varsa dinlemek isterim.