Merhaba değerli R10 ailesi

Bugün belkide hevesi olan, merak edenler için araba tutkunuzu nirvanaya çıkaracak harika bir arabayı size anlatmak istedim.

öncelikle şehir efsanelerinden başlayalım.

Bu arabayı alırsan sanayiden çıkamazsın,
yağ kaçaklarından kafanı kaldıramazsın,
bu arabayı alıyorsan birtane de benzinlik al,
kronik arızalar ile uğraşmaya hazır ol,
BMW Açılımı BENİMLE MASRAFA VAR MISIN,
vb. vb.

Bu araba E34 kasa koduyla 91 yılından 96 yılına kadar üretilmiş bana göre en kusursuz alman mühendisliğini barındıran ve çağının çok ötesinde bir arabadır.
Otomatik şanzıman olanları bana göre tek tercih edilmeyecek opsiyonudur. Manuel bir M50B20 E34 sahibi olursanız işte olay tamamen burada başlıyor

Koltuk ısıtmasından sunroofuna, elektrikli hafızalı koltuklarından 16 tuşlu obc yol bilgisayarına, makam perdelerinden çekiş gücüne kadar her şey bu arabada mevcut.

Direksiyona oturduğunuz andan itibaren çok farklı bir hissiyatın içine giriyorsunuz. Eğer ki aranızda bu şerefe nail olmuş insanlar var ise ne dediğimi anlayacaktır.
Bindiğiniz son model arabalardaki o konfor hissinin ötesinde, arabanın sizi sarıp sarmaladığını ve konforla güveni aynı anda hissediyorsunuz.

Arkadaş itişin verdiği o patlama kontrolün sizde olduğunu (kaybetmemek şartı ile) öyle bir hissettiriyor ki bir mekanik makinaya hükmettiğinizi iliklerinizde hissediyorsunuz.

Bunlara ek olarak arabayı hunharca kullanmaktan, hor kullanmaktan kaçınıp, bakımlarını yağını suyunu takip ettiğiniz taktirde size sıkıntı çıkartmayacağını garanti edebilirim. Çünkü bu araba gerçekten yıpratması en güç arabalardan bir tanesi.

Uçak kokpitine binmedim diye de üzülmeyin bu araba gerçekten size aynı deneyimi her gün yaşatabilecek potansiyele sahip

Eğer gerçekten gazlamayı seven adrenalin dolu bir ruhunuz var ise artık bu boyutta anlatacaklarım sizin için.

M50B20 kodlu motor öyle bir güce sahip ki siz ne kadar yüklerseniz reddetmiyor. İstediğiniz gücü maksimum potansiyelli şekilde size verebiliyor.
Yapacağınız her türlü swap'da bu araba için her türlü kişilik var. ben 3.0 stroker şeklinde kullandım ve o günden sonra 2023 model sıfır dahi olsa hiçbir arabadan aynı keyifi almadım.

Kendisi ülkemizde değeri bilinmeyen, sadece apaçilerin eline düşmüş (genellikle) hor kullanılan bir araçtır. Potansiyelini ve değerini bilen çok az insan vardır.
Temizini bulmak elbette çok zordur lakin kafanız karışmasın 300-400k kilometrede diye sakın korkmayın. Eğer hor kullanılmamış ok gibi kordonu olan bir araba ise motor mekanik sorunsuzsa inanın bana bir bu kadar daha bu arabaya siz binebilirsiniz

Belki de bu konu sonrasında bu arabaya merağı olacak oturup detaylıca inceleyecek birileri olabilir o yüzden size bu kadar yazının üstüne tekrar söylüyorum, bir e34 ile seyahat etmeden asla ölmeyin çünkü bu saf dinamik alman mühendisliğinin tadını aldığınızda bir daha asla bırakamayacaksınız

DİPNOT: bu arabanın şu an ki değeri gerçekten muadillerine göre çok çok uygun türkiye şartlarında bir tenekeye binmek yerine mutlaka tercih etmelisiniz.