İsmetKerem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle herkese hayırlı iftarlar dilerim.

Deprem günü 3.50gibi ailem evden çıktı ve ben evde tek kaldım. Ardından hızlı bir uykuya daldım ve saat 4.17 civarı hafif bir sarsıntı oldu ilk başta kafama takmadım, ardından biraz daha şiddetlenince ayağa kalktım ve Elazığ depremi gibi bir deprem sandım. (6.8 ilk Elazığ depreminide yaşamış biri olarak). Ardından hızlıca evi kontrol ettim biri var mı diye, daha doğrusu ailem havalanından döndümü diye, ama evde kimse yoktu. Hemen telefonumu aldım ve annemi aradım o arada deprem iyice hiddetlendi, evimizdeki tüm duvarlar yıkıldı, yukarıdan-aşağıdan çığlıklar geliyor, ben ise o an sadece Allah'a bugüne kadar bana yaşamayı nasip ettiği için şükür ediyorum çünkü o an artık öleceğimi anladım. Ardından deprem durdu, hemen çorapla aşağı indim ayakkabı bile giymedim. Ardından hemen ailem yanıma geldi beni sakinleştirdiler oturdular. Ve o an öyle bir kar yağışı vardiki berki Malatya'ya son 3-5 yıldır hiç böyle kar yağmamıştı. Bizim arabamızın kar lastiği yok baktık bu iş böyle olmuyor hemen arabaya bindik risk alıp. Artık noluyorsa olsun mantığıyla tam o sırada araba zıplamaya başladı sanki dersiniz 10 kişi başına toplandı arabayı sallıyor. Hemen arabadan indik ve depremin bitmesine bekledik bu da 2. büyük depremdi. Ardından hemen köye gittik. Köyde 3 gün SU-EKMEK-ELEKTİRİK-İNTERNET hiç bir şey olmadan bekledik. 4. gün bi tır geldi ve bize ekmek dağıttı. Köyde aşırı soğuk olduğu için 5. gün geri eve gittik eşya alıp çıkacaktık eve girdik ama girmez olaydık. Okuldan kaçıp geldiğim sıcak yuvam sanki mahşer yerine dönüşmüştü. Duvarlar eşyalarımın bilgisayarımın üstüne yıkılmış. Berki evimiz yıkılmadı ama içi tam bir enkazdı, videosunuda yükleyeceğim zaten buraya. Evi öyle görünce hiç bir şey alamadan şehri terk ettik, sadece işte enkazdan kurtarabildiğim tek eşyam; https://imgyukle.com/i/Q8Uba8 takım formam :/

Ardındaki süreçten fazla bahsetmek istemiyorum çünkü tam bir rezalet. Ben 16 yaşında bir gencim. R10 gibi platformlardan gelir elde ederek aileme yük olmadan eğitim masraflarımı karşılamaya çalışıyordum. Bu deprem benden emeklerimi sevdiklerimi aldı. Test kitaplarım, kendi paramla aldığım formam, takımla kazandığım kupalarım. Hayallerimiz yok oldu. Şu anda bir Malatya genci olarak önümü göremiyorum. Çünkü ne bi gelirim var ne de bir hayalim her şeyim yok oldu. Ve beni en çok üzen müşterilerimin verileride enkaz altında HDD belleğimde kaldı ve kullanılamaz hale geldi. Şu anda sadece günü geçirmeye çalışıyorum. Çünkü gelecek hakkında bir hayalimiz umudumuz kalmadı. Tüm R10 halkından özür diliyorum berki başınızı ağrıttım, ama içimi dökmek istedim.

Ve şu anda malatya valiliğin enkazların kaldırılması ağır hasarların yıkılmasını 13 ay olarak görüyor. Hayallerimiz hayatlarımız maf oldu.

R10 halkından bir şey rica etmek istiyorum. Şu anda maddi durumumuz yok kitaplarımda enkazda kaldığı için eğitim için hiç bir materyalim yok. Eğer bildiğiniz ücretsiz eğitim mataryelleri varsa benimle paylaşabilir misiniz ? Şimdiden teşekkür ederim.

R10 da bana bu zamana kadar kucak açan ve en baştan beri elimi tutan abilerime tekrardan bir teşekkür ve helallik istemek istiyorum;
@CGLR;
@Anılcan;
@Looker;
ve diğer sayamadığım tüm abilerimden helallik istiyorum. Hakkınızı helal edin

Ve en önemlisi beni bu platforma uygun görüp kabul eden @Coşkun Çetin; abimden helallik istiyorum.
Merhaba.
Öncelikle çok geçmiş olsun kardeşim. Bende aynı depremi yaşamış ve bilen biri olarak ihtiyacın olan birşey olursa elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Mesaj atman yeterli.

Rabbim tekrarını yaşatmasın İnşAllah.