Alt yapı olarak Netsis ERP kullanılmakta biz o alana dinamik bir excel göndermek istiyoruz ilk aşamada veya sql bağlantısı vermek istiyoruz.
32Bin çeşit ürün bulunmakta ve seri stok değişimi bulunmakta.
Amaç dışarıdaki pazarlamacının stokları görüp teklif sunabilmesi reyon görevlisi arkadaşlarımızın depolarda veya farklı bölümdeki stokları görüp müşterilere doğru bilgi iletebilmesi.
Yani siz stoğunuzu Netsis varken bir excel de mi tutuyorsunuz, neden erp ye Excel göndermek istiyorsunuz ki. Netsis de stoğunuz doğru bir şekilde işliyorsa, araya Excel sokmadan tabi ki bir webb sitesi veya mobil app ile direk erp nin stoğu çekilebilir. Hatta Netsis in bu konu için hazır paketi bile vardır diye tahmin ediyorum. Danışman firmanıza da bir sormakta fayda var.
Yanlış anlamayın, ben sadece sizi daha doğru bir yöntem varsa ona yönlendirmek için irdeliyorum. Erp sistemleriyle daha önce çalıştığım için destek olmak istedim. Mesela biz satışcılara erp stoğunu verirken bir ara yüzden değil direk db den veriyorduk. Netsis in db sinde stokları veren bir view hazırladık ve Excel içine gömdük. Satışçı Excel açıp yenildiğinde anlık olarak tüm stoğunu görebiliyordu. Depo görevlileri ise tercihe göre ya direk erp ekranından ya da Excel den takip ediyordu.