Wise üzerinden yurt dışı ödemeleri alıyorum. Bu ödemelerde şimdiye kadar sorun yaşamıyordum ancak son ödememde bir sorun yaşadım.
Para wise'den en para döviz hesabıma yatıyor direk. Gönderen parayı normalde tek seferde gönderirdi ancak o hesabında yeterli miktar olmadığı için yarısını gönderdi 1 gün geçmeden diğer yarısınıda gönderdi. Wise hesabıma bakıyorum sorun yok para Türkiye banka hesabıma aktarlımış.
Enpara beni arayarak gelen paranın açıklamasında kredi veya krediyi çağrıştıran kelimeler olduğunu bu yüzden paranın aktarımının durdurulduğunu ve hesabıma yatmadığını bildirdi. Açıklama borç ödemesi şeklindeydi. Bu açıklama ile daha önce gelen paralarda sorun olmuyordu. Paranın yarısı hesabıma yattı diğer yarısı 10 günü geçmesine rağmen hesabıma yatmıyor. 2 transferde de aynı açıklama kullanılmış. Her gün en para ile görüşüyorum hergün yetkililerin beni arayacağını kaydımı güncellediklerini söylüyorlar. Enpara çalışanlarıda açıklamayı okuduklarında krediyle alakası olmayan bu açıklama için bu durdurma işlemi neden yapılmış anlam veremiyorlar. Parayı geri gönderin diyorum geri göndermiyorlar hesabıma yatırın diyorum yatırmıyorlar. Bankalar kafasına göre paraya el koyabiliyor sanırım. Buna benzer bir olay yaşayan veya bilgi sahibi olan varmı ?