Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Umarım her şey yolundadır.

Sektöre göre değişsede genellikle reklamdan kazanılan paranın %25'ini reklama veriyorsak bu bir başarı olarak kabul edilir. Bazıları %30-35 diyor ama bence çok fazla. %25'in altındaki oranlar oldukça iyidir, özellikle %12'nin altı muhteşem denilebilir. Sektöre göre değişen bir şey olsa bile genelleme yapacak olursak durum bu şekildedir. (Bence)

Şimdi size sormak istediğim bir soru var. Bir marketin %8-15 oranındaki dönüşümü ya da buna ortalama %12 diyebiliriz, %12 oranındaki dönüşümü iyi midir? Türkiye için söylemiyorum çünkü Türkiye'de market kâr oranları Avrupa ve Amerika'ya göre çok farklı. Çünkü Türkiye'de bir Market bir üründen %100'e yakın kâr ya da daha fazla kâr ediyor. Avrupa ve Amerika'da kâr oranlar daha düşük. Buna dayanaraktan aylık minimum 20-25K $ ciro yapan bir e-ticaret Marketinin %12 dönüşüm oranı iyi midir? Kısacası 2000$ harcıyoruz ve minimum 20-25K $ ciro yapıyoruz. Aylık siparişlerin yarısı ilk ve yeni müşteri, aylık sipariş sayısı 50-60adetten 300-350 adetlere kadar çıktı.

Sanırım anlatmak istediğim tam anlaşılmamış birkaç mesaj geldi. Kısaca şunu demek istiyorum. 0 cirosu olan bir marketi, 2000$ harcayarak 20-25K$ ciro'ya taşıdık.Yani minimum 20-25K ciro yapıyoruz 2000 reklama veriyoruz. Sizce bu oran iyi mi?

Sadece fikirlerinizi merak ettim, belki tartışarak doğru oranlar konusunda hem fikir olabilirsek faydalı bir sonuç ortaya çıkmış olur.