WebAli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Utangaçlıği kitaplar sayesinde mı yendiniz yoksa farklı bir aktivite filan mı hocam

Sizin adınıza mutlu oldum inşallah bende kurtulurum bu ilet şeyden, yaşım 24 bir çok şeyden vazgeçtim şuan elimde hiç birşey yok ne diploma ne meslek (az çok elektrik bilgim var) ne tecrübe yaşım da geçti insanlar işe almıyor meslek öğreneyim, internetten kazanayım diyorum ne yapacam bilmiyorum.

Sağolasın hocam. Hocam tamamen insan psikolojisi. Bu konu üzerinde yeteri kadar kafa yorarak çözüyorsun her şeyi. Şöyle bir düşün mesela herkesin derdini sen neden kafana takasın ? neden saçma sapan şeyleri kendine dert edip düşünesin , üzülesin ?

İnsan hayatının gerçekten kısacık olduğunun ve bu kısacık hayatı başkalarının dertlerini düşünmekle geçirmenin gerçekten çok saçma olduğunu farketmen gerek. Ek olarak ben hep ilaçlardan kaçtım mesela. İnsan beyni kadar etkili bir silah , insan beyni kadar güçlü bir ilaç yok. Allah öyle donanımlı yaratmış ki bizleri sadece kendi düşüncelerin ile kendini kanser de edebiliyorsun , kanseri de yenebiliyorsun. Bakış açını değiştirmelisin , ne kadar değerli olduğunu ve istediğin taktirde neleri başarabileceğini farketmelisin. Hiç kimsenin senin hayatın da kalıcı olmayacağını bilmen gerek. Yeri geldiği zaman hayır demeyi bilmelisin. Bir şey senin hoşuna gitmiyor ise sırf karşında ki insan üzülmesin diye ona evet demek zorunda değilsin mesela , evet deyip üzüleceğine hayır de senin yerine o üzülsün. Bakış açısını çok sevdiğim bir insanın , çok güzel bir sözü var ; Milyon dolarının olması önemli değil , milyon dolarlık insan olabilmek önemli. Bu yüzden daima kendi gelişimine odaklan. Eline çokça para geçse bile yeterli donanıma sahip değilsen kaybetme şansın yüksek ama yeteri kadar bilgi ve tecrübe ve donanıma sahipsen her şeyi sıfırdan inşa edebilirsin. umarım anlatabilmişimdir söylemek istediklerimi , ne kadar önemli olduğunun farkına varman her şeyi çözecektir hocam