Başlangıç:
Uzun süredir Vodafone Net kullanıcısıydım, 16Mbps ADSL hiçbir zaman yetmedi ancak her zaman taahhüt, altyapı ve fiyatların etkisi altında kalarak kullanmaya devam ettim. Taahhütün bitimine yakın bir zamanda geçiş için arayışlara başlamıştım, başta Netspeed'e karar vermiştim ancak Vodafone'un xDSL numarasını yanlış vermesinden ötürü direkt geçiş yapamadım. Taahhüt bitti yeni xDSL no verildi ancak o da geçersizdi. En sonunda Vodafone'u mümkün olan her yere şikayet ettim, ofansif bir müşteri temsilcisi aradı. Sakin ve bir o kadar da şiddetli bir tartışmaya girdik ve tartışmayı o kazandı; geçersiz xDSL no meselesini daha fazla kurcalamadan taahhütü biten aboneliği direkt iptal ettirmeye karar verdim. Amacım kesintisiz ve hızlı şekilde farklı bir işletmeye geçiş yapmaktı, bunu da elde etmeme engel oldular.

Geçiş:
Vodafone Net aboneliği kardeşimin üzerineydi bu yüzden Netspeed'e onun bilgileri ile başvuru yapmıştık, aboneliğin iptal olmasıyla beraber(İptal talebi Vodafone'a o gün iletildi, tamamen iptal edilmesi 1 haftayı bulacakmış ancak ben iptal talebi oluşturulduğu gün yeni başvuru yaptım) churn işi de patlayınca kendi adıma başvuru yapmayı denedim bu defa hata verip durdu. Boş beleş problemlerle uğraşacak moddan çıktığım için ikinci planım olan İnternet Kutusu'na girdim hızlı şekilde başvuru işlemlerini başlattım. Kısa sürede geri dönüş yaptılar ve ön başvuruyu aldılar, evrakları dijital(NFC Gerektirir) veya elle imzalama seçeneği de sundular. Dijitali tercih ettim ve SMS üzerinden "Cepte Sözleşme" adlı bir uygulamanın bağlantısını gönderdiler, uygulamadan kaynaklanan bir sorundan ötürü bu adımı geçemedim ve tekrar dönüş yapıp evrakları elden imzalayacağımı söyledim. WhatsApp üzerinden PDF dosyası gönderdiler, çıktısını alıp doldurdum ve imzaladım daha sonra evrakların fotoğrafını çekip WhatsApp üzerinden gönderdim. Dün akşam saatlerinde bu işlemleri yaptım ve bu sabah 09.41'de abonelik kaydımın başarıyla gerçekleştiği mesajını aldım, online işlem merkezi şifresini vermişler. Giriş yaptım ve aboneliğimde "TT işlemi bekleniyor" uyarısını gördüm, kurulum için geleceklerdi. Aklıma halihazırda kablo olduğu ve kuruluma gerek olmadığı, kurulum yerine etiket bırakmalarını istemek geldi. Hemen arayıp kurulum hizmetinden vazgeçtiğimi söyledim, hızlı şekilde dönüş yapıp kurulum hizmetinin iptal edildiğini ilettiler. Saat 14 gibi TT ekipleri geldi, sağ olsunlar mevcut kablonun iptal olup olmadığını benden önce onlar sordu ben de iptal olduğunu söyleyip aktarmalarını rica ettim. Hızlı şekilde değişiklik yapıldı, ekipler işlemleri tamamladıktan 5 dakika sonra İnternet Kutusu'ndan DSL kullanıcı adı ve şifre bilgilerim geldi, giriş yaptım ve kullanmaya başladım.

TT personeli kurulum esnasında hattı sorgularken İnternet Kutusu tarafından 79 Mbps paket gönderildiğini söyledi. Ben zaten altyapının en sağlıklı 69Mbps desteklediğini görüp(onlar da belirtmişti) bu sebepten ötürü 16-35-100 üçlüsünden 100'ü tercih edip alabildiğimi verin şeklinde görüşme sağlamıştım. Personel şu anda buradaki altyapının maksimum seviyesi bu, kopmalar olursa hızını düşürmelerini iste demişti. Bakalım eğer öyle bir durum olursa 35'lik pakete bile gidebilirim, müşteri hizmetleri istediğim zaman paket değişikliği yapabileceğimi söyledi.

Eğer dijital imza yerine manuel devam etmek isterseniz evrakları kargoya vermeniz için 1 haftalık süre mevcut, fotoğrafları WhatsApp hattı üzerinden gönderdiğinizde işlemler başlıyor ve evrakları elden teslim almak için 1 haftalık süre tanıyorlar. Ben bugün gönderdim, 1 haftadan önce ellerine ulaşacağı için o konuda şüphem yok.

İlk İzlenim:
Başvuru esnasında bol bol ilgilendiler, yeri geldi ben aradım yeri geldi onlar aradı herkes memnundu umarım hep böyle olur Şu anda internet hizmetimde bir problem göremedim, Vodafone'da iken CSGO'da 70-80 civarı ping alıyordum şu anda 40-50 arasında alıyorum. Önemli gelişmeler olursa bu konu altında paylaşıyor olacağım.

Mevcut Paket: Mega Kutu(VDSL 100Mbps Download + 8Mbps Upload)
Altyapı: TT 69Mbps VDSL

Modem - DSL bağlantı değerleri (Keenetic Carrier DSL)

Hız testi sonuçları

Referans:
İnternet Kutusu'na referans kodu kullanarak abone olduğunuz zaman bir sonraki ay için ücretsiz internet hakkı kazanıyorsunuz. Aynı şekilde siz de kendi çevrenizi oluşturabilirsiniz, herhangi bir limit bulunmuyor. Başvuru esnasında müşteri temsilcisine referans kodunu iletmeniz yeterli.
Referans kodum:
8590799897
* Ekstra Kutu, Ultra Kutu ve Giga Kutu tarifeleri kampanya dahilinde değildir.

Paketler (Eğer kurulum istemezseniz kurulum ücreti kesilmeyecektir, churn işlemlerinde kurulum işlemine gerek duyulmamaktadır)