Kanun maddesi nedir ? Fikriniz varmı ? Ben ne göreceğim hayırdır ?
Satıyorum, satacağım, sattım mı dedim ? Konuyu tekrar okuyup, içinizden yorum yapınız lütfen.
Sen buna dayanak mı diyorsun ? O kanun öyle yorumlanmaz, bahsettiğin kanun maddesindeki görevli mahkeme maddi delil ile çalışan mahkemedir ? Direk google dan kopyalama biraz daha araştır. Hem Nasıl ispat edeceksin senin olduğunu ? Eser sahibi olduğunu nereye bildirdin ? Hangi ünvan ile bildirdin ? Ne ücret ödedin ?
Post kasmaktan, abuk zubuk cümleler ile yorum yapmaktan öteye gitmeyen yorumlardan sonra sizin yorumunuzu görmek bi nebze üzdü bir nebze sevindirdi. Hala umut var demekki.
Öncelikle durumunuz için geçmiş olsun. Bende tam olarak buraya değinmek istiyorum. Reskin yapan da emek harcadım diyor. Burada çok büyük bi problem var. Hukuksal olarak da büyük bir açık var.
Şimdi kelime olarak "r10 satışı yasaktır" diye görüyorum genelde. Özel mesajdan müşteri bulursa ?
Beni script satıcısı olarak görmekten ziyade önlem, öneri söyleyin. Bi profilime bakın ne iş yaparım ne alırım ne satarım ?
Hocam bahsettiğim kişi codecanyon dan 59$ lık scripti alıp forum üyelerine sadece css reskin ile 5000-10000 kaça verebildiyse satmış. 2 müşterim alıp mağdur olmuş forum da üyelikleri olmadığı için bana bildirdiler. Ayrıca yazılım bilgisi de yok. Bu emek hırsızlığı, bizler için haksız rekabet ortamı yaratıyor müşterinin parasını çalıyor müşteri kaybediyoruz ayrıca alan kişiler de resmen mağdur oluyor çünkü script sadece temel özellikleri kapsıyor ve geliştiremiyorlar.