eminaknt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kısmen haklısınız fakat ucuza iş yapıp kaliteli olan kişiler var özellikle öğrenciler, misal bir adet bot yapımı için kurumsal üye olan biri 2500 tl isterken, öğrenci olan normal üye 500 tl istedi. Bana göre artık kurumsallaşmaya başlamış kişiler fiyatlarını yükseltiyorlar.
ClkOfis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam karşıdan bakınca öyle kesinlikle ancak işin detayına inersek şöyle bir senaryo var
500 TL %18 kdv düş sonra gelir vergisi düş (işletme varsa ofis giderleri vs düş.) stopaj düş damga düş gelir geçici düş onu düş bunu düş
yani vergiye tabi birisi isen 10 saatlik iş için aldığın 500 tl den sana kalan 100 tl .
ülkemiz şartlarındada biryerden sonra vergiye tabi olmak zorundasın.

bunlara ok hocam benim dediğim durum biraz farklıydı. mesela bir malin piyasada bir aralığı vardir.

x lisansi burada ogrenci 100 liraya satar kurumsali 200 liraya satar ornegin. sen gidip 20 liraya alacagini dusunursen bu bence enayiliktir. napcak adam ogrenci diye cebinden para koyup sana hibe mi edecek kendi aliri zaten 50 lira.

hizmette de 10 kisiye sordun 1000 lirayla 2000 lira arasi fiyat geliyorsa sen 200 liraya is veriyorsan ya d0landirilirsin ya da isi teslim alamazsın adamin pesinde kosarsin bu 2x2 =4.

isi bilen adam öğrenci de olsa 10 da 1 i fiyat vermez vergiden kaciosa da vermez. ha diyelim veriyor ok ama gidip önden odeme yapmazsin guvenip de bir isi gorursun oyle yaparsin diye dusunuyorum ben