kuarkxyz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgilendirme için teşekkürler
Adsensedeki Reklam engellemeyi geri alma ve isteğe bağlı hata koruma mesajı kodlarını siteme eklemiştim. İzin verilenler listesi dönüşüm oranı %1
adinserterdaki reklam engelleyici ayarını adsense kodları ekliyken açmam sıkıntı yapar mı acaba
Adinserter free de var deyince önceden pek bakmamıştım. Biraz karıştırdım.
free sürüm adinserterdaki eylem olarak siz mesaj gösterimini mi aktif ettiniz? Yönlendirme seçeneği ile belli bir sayfaya yönlendirme seçenekleri de var. Sanırım bu seçenek ile bir bakıma kullanıcıya içeriğime giremezsin demiş oluyoruz.

adinserterdaki reklam engelleyici ayarını adsense kodları ekliyken açmam sıkıntı yapar diye düşünüyorum. Tersi durumda adinserterdaki reklam engelleyici açıkken, Adsense reklam engellemeyi geri almada, zaten bir mesaj var diye o bölüme domain eklemesi yaptırmıyordu. Ayrıca ikisinin de reklam engelleme kodları uzun. İkisi birden HTML boyutunu ve kod oranını çok fazla artıracaktır.

Ben kapatılamaz mesajı (Undismissible message) seçtim. Bu site ziyaretçiye değil, ziyaretçi sitenin içindeki uzun emeklerle harcanmış başka bir yerde bulamayacak telifli teknik dokümanlara muhtaç.
Dediğim gibi esas amaç reklam engelleyici kullanan ziyaretçi oranını tespit etmekti. Reklam gösterim sayılarına incelediğimde bu gün itibarıyla %55 üstü bir oran çıkıyor. Bu arada mesleki tibarımız için referans gösterdiğimiz ve esasen reklam geliri amacı gütmediğimiz bir site olsa da, geliri de bu gün önceki döneme göre X2 oldu.
sonuç olarak yabancı dildeki bir sitede bile ziyaretçilerin ancak %40-45'ine reklam gösteriyormuşuz. Sonuçta eldeki asıl diğer sitelerin durumunu düşününce, eskisine göre daha dar bir kitlede aynı reklamlar dönüp durduğu için önceki dönemler kadar para kazanmanın imkanı yok gibi görünüyor.