Zincirleme bir kazaya karışmıştım.
Aracımın ön kısmı için %50 arka kısmı için %0 kusurlu bulundum.
Aracımı kasko ile tamir ettikten sonra kasko firmam kusur oranına göre karşı tarafın kaskosundan rücu etti.
Karşı tarafın kaskosundan araç değer kaybını talep ettim.Eksper atandı ve miktarı belirledi.Bu miktarı talep ettim.Talep edilen miktardan düşük bir miktar ödediler.
Kalan miktarı talep ettiğimde reddettiler.Kazadan 11 ay sonra sigorta tahkim komisyonuna başvurup kalan miktarı ödemelerini istedim.Bilirkişi sadece aracın arka kısmındaki hasarları göz önüne olarak miktarı doğru ödediklerini söyledi ve dosyayı kapattı.
Dosyayı kapattıkları sırada avukat vekalet ücretini de benim ödemem gerektiğini yazmışlar.
Kazadan 11 ay sonra kasko yenilemek istediğimde normalin 3 katı bir ödeme çıktı.Kusur oranına itiraz etmek için belgeleri toplamaya başladım.SBM ye girip kontrol ettiğimde kazadan 7 ay sonra kusur oranının değiştiğini gördüm.Ön kısmı için de %0 kusur yazılmış.Hiç kusurum yok olarak görünüyor.
Sigortadan teklif alırken ise kusurluymuşum gibi yüksek fiyat çıkıyordu.Rücu işlemi tamamlanmadığı için sistemde henüz kusursuz görünmüyormuşum.3 ay sonra yani kazadan 14 ay sonra sistem güncellendi ve indirimli olarak kaskomu yaptırdım.
Karşı tarafın kaskosundan icra kağıdı geldi.Avukat vekalet ücreti ödenmesi için göndermişler.Bilirkişi raporunu incelediğimde sadece aracımın arka kısmı için değer kaybı hesabı yapılmış.Ön kısma dair bilgi yok.
Bu icraya itiraz edip bilirkişi raporunu güncellemelerini isteyebilir miyiz?Ne yapmam gerekiyor bu durumda?Hem eksik ödeme yapıldı hem de icraya vermişler.