Ben daha önce bir mağazanın e-ticaret departmanında çalışıyordum. Onlar profesyonel destek almalarına rağman kara geçmeleri 3 yıl sürmüştü ama tabi ilerledikten sonra mağazadan daha çok kar getiren bir sisteme döndü. Bu sebeple aslında kar vs bahseder misiniz dedim. Yani şu kadar kar ettim değilde kar oranınızın zaman içerisinde hangi yüzdeyle arttığı ve sistemin oturduğunu öğrenmek istemiştim ama tabi sizde çok başındaymışsınız. E-ticaret için insanlar ciddi paralar döküyor, profesyonel yardım alıyor ve sistemi büyütüyorlar. Ben daha çok kendi başına sistemi kuran ve ilerleten insanların başarılarını merak ediyorum. Zaman içerisinde büyük firmalarla rekabet edemeyip kaybolup gidiyorlar mı yoksa bu kadar sıkı çalışmanın bir karşılığı var mı bu önemli bir nokta...
Trendyol, Hepsiburada gibi bu piyasanın devlerini kendine rakip görmemek gerek.. Ama bir eticaret sitesi bile olmadan sadece insta hesapları üstünden her gün onlarca kargo çıkan insanlar biliyorum ve öyle bir iki kişi değil çok fazlalar. E-Ticaret o kadar büyük bir sektör ki herkes biraz nasiplenebilir yeterki istikrarlı ve doğru bir politika izlensin.. Kar marjları vs gibi mali konular çok değişken örneğin trendyolda satınca daha çok komisyon ödeniyor ama daha ucuz kargo gönderiliyor. Kendi web sitende fiyat konsunda daha esnek davranabiliyorsun ama kargo pahalı. Birim fiyatı 150 TL'den düşük olan ürünlerde ücretsiz kargo sunmak fiyatın 3'te 1'ini kaybetmek demek oluyor ama yinede sunmak zorunda oluyorsun vs vs.. Yürünecek çoooook yol yapılacak çok şey var..