Siz benden daha ilerdesiniz benim 6 ay olmadı henüz 3. ayım yeni başlıyor. Birşey kesin ki bu bir heves girilip oturduğun yerden part-time yürütülebilecek bir iş değil.. Yaygın inanışın aksine e-ticaret ile uğraşanlar sabit bir dükkanda satış yapanlardan çok daha fazla efor sarf etmek zorunda.. Ben biraz kontrol manyağı olduğum için kendi wp sitemi kendim kuruyorum ve bugüne kadar 3 defa silip yeniden kurmaya başladım içime sinmediği için henüz tek bir satış bile yapabilmiş değilim ki yapmayada uğraşmıyorum aslında.. Herşey hazır olup sitemime %100 güvendikten ve tamam dedikten sonra reklam, sosyal medya vs kanallara başlayacağım benim için süreç hala altyapı aşamasında yani.
Diğer taraftan insanlara paradan bahsetmenin doğru olduğunu da düşünmüyorum.. Kar ile zarar kardeştir özellikle e-ticarette yeni bir işletmenin arkasında güçlü bir sermayesi yoksa süreç hayal edilenden çok çok daha uzun olur. O nedenle bence bu işe girecek insanların özellikle ilk yılda beklentide olmaması yararına olacaktır.
Ben daha önce bir mağazanın e-ticaret departmanında çalışıyordum. Onlar profesyonel destek almalarına rağman kara geçmeleri 3 yıl sürmüştü ama tabi ilerledikten sonra mağazadan daha çok kar getiren bir sisteme döndü. Bu sebeple aslında kar vs bahseder misiniz dedim. Yani şu kadar kar ettim değilde kar oranınızın zaman içerisinde hangi yüzdeyle arttığı ve sistemin oturduğunu öğrenmek istemiştim ama tabi sizde çok başındaymışsınız. E-ticaret için insanlar ciddi paralar döküyor, profesyonel yardım alıyor ve sistemi büyütüyorlar. Ben daha çok kendi başına sistemi kuran ve ilerleten insanların başarılarını merak ediyorum. Zaman içerisinde büyük firmalarla rekabet edemeyip kaybolup gidiyorlar mı yoksa bu kadar sıkı çalışmanın bir karşılığı var mı bu önemli bir nokta...