Selamlar hocam, bence bir insanın adsense üzerinden para kazanmamasının en büyük sebebi denge ve sabırdır.
SEO ne kadar bilirseniz bilin, bu iş markalaşma üzerine bir iş bana kalırsa. Siz 3-6 aylık siteler ile çok güzel kazançlar elde etmek istiyorsanız, ne yazık ki bu mümkün değil. Biraz daha sabır gösterebilirsiniz, tabii ki SEO konusunda her şeye hakimseniz.
İkinci bir konu ise denge. Denge, kazancı oldukça artıracaktır. Bu konuyu biraz daha açmak istiyorum: Bir şirketin (Web Siteniz) nihai hedefi uzun vadede karlılıktır. Kısa vadede elde ettiğiniz kazanç ve kayıplar önemsizdir. Bu nedenle, web siteniz kendini çevirene kadar kısa ve orta ölçekli planlarınızda kazançtan ziyade faydaya odaklanın. Örneğin web sitenizde "Kombi Nasıl Çalışır?" isimli bir yazınız var ve bu çok aranan bir sorgu. Bu yazının içerisine veyahut da ek olarak "Kombi Terimleri" şeklinde bir yazı koyabilirsiniz. Bu sorgu hiç yapılmıyor olabilir, ancak kesinlikle web sitenize gelen kişilere fayda sağlar. Üzerine çok düşünmeden verdim bu örneği. Ancak motto çok basit bana kalırsa: Web sitesi değil, marka oluşturun.

Başarılar ve bol kazançlar dilerim.