Muhalefetin ve muhalif kesimin en büyük hatası, şimdi göz önüne çıkmaya başladı.

Güzel bir propaganda süreci işletiyordu muhalefet, muhaliflerde o şekildeydi.

Oylarda ki yükselmeyi görüyordum, Ak Parti destekçisi, MHP destekçisi, milliyetçiler, islamcılar bir tweet atmaya '' mahalle baskısından '' dolayı çekiniyordu. Yani Ak parti taraftarıyım dedin mi, çok tepki alacaksın diye bir çok insan dolaylı yoldan savunduğunu belli ediyordu.

Muhalefetin dili son 3 ayda çok değişti, haliyle muhalif kesimde bu yanlış propaganda oyununa dahil oldu. Başladılar '' asacağız, keseceğiz, yargılayacağız, onu durdurup bunu kapatacağız, hapise atacağız, yok onu getiricez bunu götürücez'' diye bir çalışmaya.

Çok yakın parti içi dostlarım var, onlarında şaşırdığını söyleyebilirim bu olaylara.

Hepiniz biliyorsunuz ki son 3 ayda bir anda bu moda oldu '' hele bi düşün iktidardan bak size ne yapıcaz, yok babalarınızı dövücez, yok evlerinizi yıkıcaz, fabrikalarınızı kapatıcaz ''

Bunun da etkisi insan psikolojisinde tam tersidir. Bu sefer hükümet tarafı ve iktidar destekçileri, o mahalle baskısı veya çok fazla fikrini belli etme taraftarı olmayan insanlar şuna dönüştü '' Yedirmeyiz '' .

Yedirmeyiz demek savunma yapmaktır, savunma pozisyonuna geçmiş insanlar tüm gücünü ve mentalitesini buna ayırır. Muhalif, bir anda sessiz kalan milyonlarca insanı uyandırdı.

Ortada bir seçmen kitlesi var her zaman. Kararsız diyoruz biz bunlara. Şuan kararsızlar bu söylemlerden rahatsız olduğu için gördükleri bir iki güzel gelişmeye hükümete desteğe başladı.

Yani şöyle özetleyeceğim

Bir kişiye, oluşuma yüklenmenin dozunu kaçırırsan '' çok fazla yüklenmekten bahsetmiyorum '' o yüklenirken, eleştirirken o dozajı kaçırıp aşırıya kaçtığında örnek veriyorum 10 tane hatasını eleştirirken ama nasıl eleştiri yapacağını bilmeden ve sanki iktidara geçmiş gibi , bu sefer ortada kalan insan, o tarafın 1 doğrusunu gördüğünde '' bak bunu yaptılar '' diye sana söyler. Sen bir de üstüne o 1 tane yaptığı doğruyu da eleştirirsen, o kararsız adam gider senin tam karşında durur.

Bu bizim insanımızın malesef insan psikolojisinden yoksun, PR çalışmaları nasıl yapılır, bir insan değil bir toplum nasıl etkilenir, manipüle nasıl yapılır bilmediğinden kaynaklanıyor.

Şimdi sen 2 senedir yürürttüğün muhalifliğini çok iyi seviyede yükseltmeye başlamışken, daha başa geçmeden ''asacağız, keseceğiz, kapatacağız'' diyip farkında olmadan karşı tarafı uyandırdığın için, karşı uyanan tarafın da verilerine gelip yine buralarda hakaret ettiğin için, kaçınılmaz sonu yaşayacaksın.

Muhalefetin acilen insan-toplum etkisi üzerine araştırmalar yapan, manipüle sanatlarını ve insan psikolojisini yalayıp yutmuş danışmanlarla çalışması gerekiyor. Şuan olaylar bu düzeyde kafa kafaya geldi. İki tarafında sesi çıkıyor. Ama unutulmaması gereken bir taraf var. İktidar daha reklam çalışmalarına başlamadı.

Tv lerde, afişlerde, şehirlerinizde her yerde muhalefet reklamlarını, afişlerini görebilirsiniz. Miting yapmaya çoktan başladılar, şehir şehir geziyorlar. Bu çalışmalara rağmen, şuan uyuyan kesimi uyandırdıkları için sesler aynı düzeyde çıkıyor.

Bunun üzerine bir de iktidar tarafının seçim çalışmalarına başladığını bir düşünün.

Daha adım atmamış tarafa karşı, 2 senedir yürüttüğünüz başarılı muhalefet son 2-3 ayda ki bu garip söyleminizden dolayı büyük sekteye uğradı. İktidar adım atmaya başladığında ne olacak göreceğiz.

İşin şaşırdığım kısmı, bu açıklamalar bu söylemler onlarca kişi ile planlanıp halka o şekilde aktarılıyor. Bir kişi çıkıp text yazıp okutmuyor genel başkanlara. Onlarca danışman var, hepsi mi sizin düşmanınız anlamadım, bir diğer yanı da hepsi düşmanınız olsa ve size bu textleri verse de sizlerde hiç mi düşünce yok '' bu yazılar insanları etkiler '' diye düşünmüyor musunuz ? Garip geliyor, çok acemice davranışlar. Kendi kuyunuzu kendiniz kazıyorsunuz.