Devletimiz elbette en güçlü olsun. Ona kimse birsey demiyor. Ama sen dibin dibini yaşıyorsan, hayatta baskalarini izlemek için geldiysen, ömrün borç ödeyerek geçtiyse, bunların çok bir anlamı olmuyor.
Ha antik mısırda yaşamış firavuna köle olmuşsun, ha günümüzde yaşamış modern köle olmuşsun. İnsanlar artik daha medeni koşullarda yaşamak istiyor.
Ne savunma sanayi nede yapılan yollar karın doyurmuyor.
Sen git imkansızlıktan intiharı düşünenlere sor bunu, çocuğuna okul kıyafeti alamayan anne babaya sor bunu. Bakalım bunların önemli olduğunu diyecekmi?
Biz diyoruz ki iktidara bu sefer başka parti gelsin. Hem daha iyi yollar yapsın. Daha güzel savunma projeleri yapsin. Hemde halkın alım gücünü yükseltecek yeni bir partide şansımızı deneyelim diyoruz.
Biz diyoruz ki padişah seçmiyoruz. Sürekli farklı iktidarla şansımızı deneyeceğiz. Baktik kötü yönetmeye başlayacak ilk seçimde yolcu edelim.
Bunu istiyoruz. Yanlış mı düşünüyoruz?
Ben de diğer alternatiflerin mevcudun yaptığının onda birini bile yapamayacağını düşünüyorum, yanlış mı düşünüyorum. Elimde örnek de var.
Mukayese için sadece bir haşiye:
Metropolü alıp insanlara otobüs
ittirttiler . Ortaçağ, antik mısır yanında medeniyetin beşiği olur ,onda yine atlar falan çekiyordu bunda insanlar itiyor