azra_dscrd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konunuzu şimdi okudum 6 ay oldu e-ticarete başlayalı ve bende tasarımcıyım. İnsanlara bu işi yaparken birazda ben kaymağını yiyeyim diyip başladım. Açıkcası aynı yollardan geçmişiz ortalama olarak daha yeni işlerimi topluyorum çok zor sistem kurmak vs. İlham olması için satışlarınız, karlılığınız, markalaştıysanız pr çalışmanız gibi detayları anlatan bir bölümde yazar mısınız? Bizim gibi yolun başında olan insanlar bazen umutsuzluğa kapılıyoruz ve ilham oluyor böyle forumları okumak..
Siz benden daha ilerdesiniz benim 6 ay olmadı henüz 3. ayım yeni başlıyor. Birşey kesin ki bu bir heves girilip oturduğun yerden part-time yürütülebilecek bir iş değil.. Yaygın inanışın aksine e-ticaret ile uğraşanlar sabit bir dükkanda satış yapanlardan çok daha fazla efor sarf etmek zorunda.. Ben biraz kontrol manyağı olduğum için kendi wp sitemi kendim kuruyorum ve bugüne kadar 3 defa silip yeniden kurmaya başladım içime sinmediği için henüz tek bir satış bile yapabilmiş değilim ki yapmayada uğraşmıyorum aslında.. Herşey hazır olup sitemime %100 güvendikten ve tamam dedikten sonra reklam, sosyal medya vs kanallara başlayacağım benim için süreç hala altyapı aşamasında yani.

Diğer taraftan insanlara paradan bahsetmenin doğru olduğunu da düşünmüyorum.. Kar ile zarar kardeştir özellikle e-ticarette yeni bir işletmenin arkasında güçlü bir sermayesi yoksa süreç hayal edilenden çok çok daha uzun olur. O nedenle bence bu işe girecek insanların özellikle ilk yılda beklentide olmaması yararına olacaktır.