Adamlar o kadar nasipsiz bir topluluk ki ülke yararına yapılan bir şeye bile sevinmek nasip olmuyor . Allah yardımcıları olsun ne diyeyim...
Gemi yapılmış bambaşka bir alan , adam bununla alakası olmayan patates soğan edebiyatı yapıyor. Ayağınız ağrıyınca yemek yemeyi bırakıyor , günlerce ayağınızın ağrısının geçmesini mi bekliyorsunuz yemek yemek için? Birde gelip vergi edebiyatı yapanlar oluyor. Belki de bir kaç defa hastaneye gitse veya bir defa ameliyat edilse yıllık vergisinden fazla işlemi ücretsiz yaptırmayacak gibi.
Sizin vergileriniz sizin cenahın icraatlarında kullanılıyor. Mesela İzmirde verilen Tarkan, Gülşen konserleri gibi... Hemen bu icraatlara vergilerinden pay biçiyorlar

Gidin onlara hesap sorun vergilerinizi...
Benim verginin birazı şuna gitmiş mesela

Her Konyaya gidişimde kullanıyorum. Bu güzergahtan Konya'ya ilk 99 da gittim. Fotoğrafın en ilerisindeki çukurda dere var o dereden karşıya geçip köprüyle aynı yükseklikteki yola çıkmak en az 40-45 dakika sürüyordu. Sürekli virajlara girmekten içimiz dışımıza çıkıyordu. Şimdi 2-3 dakika (Eğiste Viyadüğü)
Yetmiyor benim vergilerden biraz daha harcayıp bu viyadüğün olduğu aynı yerde birde şunu yapmışlar

(Bağbaşı Barajı) Buradan Mavi Tünel projesiyle Konya'ya sulama ve içme suyu veriliyor.
Bizim köye biraz daha yaklaşıyoruz bizim vergiler biraz daha harcanıp hem elektrik üretimi için yukardaki baraja su tutması için bir baraj daha yapılıyor. (Afşar Barajı)
İlerden bir yerden bizim köye dönülüyor, dönmez de düz devam ederseniz Alanyaya giden yolda açılmış tünelleri görürsünüz. Kaldıysa vergilerimden bir miktarda oraya aktarmışlardır.
Devletimiz elbette en güçlü olsun. Ona kimse birsey demiyor. Ama sen dibin dibini yaşıyorsan, hayatta baskalarini izlemek için geldiysen, ömrün borç ödeyerek geçtiyse, bunların çok bir anlamı olmuyor.
Ha antik mısırda yaşamış firavuna köle olmuşsun, ha günümüzde yaşamış modern köle olmuşsun. İnsanlar artik daha medeni koşullarda yaşamak istiyor.
Ne savunma sanayi nede yapılan yollar karın doyurmuyor.
Sen git imkansızlıktan intiharı düşünenlere sor bunu, çocuğuna okul kıyafeti alamayan anne babaya sor bunu. Bakalım bunların önemli olduğunu diyecekmi?
Biz diyoruz ki iktidara bu sefer başka parti gelsin. Hem daha iyi yollar yapsın. Daha güzel savunma projeleri yapsin. Hemde halkın alım gücünü yükseltecek yeni bir partide şansımızı deneyelim diyoruz.
Biz diyoruz ki padişah seçmiyoruz. Sürekli farklı iktidarla şansımızı deneyeceğiz. Baktik kötü yönetmeye başlayacak ilk seçimde yolcu edelim.
Bunu istiyoruz. Yanlış mı düşünüyoruz?