Merhaba, eklenti ismini öğrenmem mümkün mü?
Denediklerim, deblocker ve adinserter lisanslı sürümleridir. İkisini de denedim. İsmini verip reklam yapmayım, reklam engelleyici eklentilerin içinde bir kaç agresif olanı var. Deblocker kesinlikle onları affetmiyor fakat sanki arama motorları onu biraz sevmedi gibi. Ben direkt açılışta engelleme mesajı gösterdim belki de 5-6 saniye sonra gösterseydim arama motorları için sorun olmayabilirdi. AdinserterPRO o agresif olanları biraz daha geç algılıyor ama sıralamada diğeri kadar sorun yaratmıyor gibi. Yine de uzun vade de tecrübe etmek lazım. Adinserter'in ücretsiz sürümü de eklenti mağazalarında ilk sıralarda çıkan eklentilerin çoğunu engelliyor.
Adsense'nin gizlilik ve mesajlaşma bölümünde "reklam engellemeyi geri alma" kodları var raporlama için onu da deneyebilirsiniz. Fakat reklam engelleyicilerin en az yarısı onu engelleyebiliyor.
Konuyu yazmamın nedeni ziyaretçilerin yarısın reklam engelleyici kullandığını söylemekti. Bu eklentileri denediğim site benim için hayati olmayan bir site ve ziyaretçilerin çoğunun mecbur geri döneceği bir site. Diğer durumlarda ziyaretçiyi zorlarken dikkatli olmakta fayda var.