MyPusula adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam osmanlıyı asıl yıkan sebep liyakatsiz devlet kamu yönetim sistemi ve devletteki görülmemiş lüks israf şatafat düşkünlüğü en büyük sebebtir.
5 parmağın biri bir değil. osmanlı dediğimiz koca bir soyağacı. yani kalkıpta koskoca devleti aliyyeyi, kişilerin tutumları veya haklarındaki zanlar/iftiralar sebebi ile küçük görüp,
sizin için demiyorum siz gayet güzel açıklama yaptınız. fakat genel olarak vah efendim şöyleydi vah efendim böyleydi diyerek atasını kınayanın atası belli değildir. ne başlar verildi bu topraklar için bu kadar mı kuş beyinli bu millet. cidden kanıma dokunuyor.

o kadar şeyler söylüyorlar şöyleydi böyleydi yok yönetim iyi değildi,
ne çıkarttılar Allah'ın kanunları üzerine daha iyi ? hani iyi anlamda ne değişti, ne yaptılar üst üste binalar kurulması haricinde ? millet kendini kandırıyor ancak.
hangimiz o dönemi gördü veya yaşadı da bugünün güzelliğinden o kadar da emin. yazık gerçekten.

şu an ki zamana dönecek olursak millet kendini kesecek hale geldi, kirasını dahi zor ödeyecek duruma düştü millet. ne sağladı bu yıkılış sana ?
hanginiz atasını, mezarını biliyor veya mezar taşını okuyabiliyor ?

örneğin yahudiler haricinde bazı çok önemli kitapları okuyabilenler kalmadı biliyor musunuz? yahudi deriz dururuz onların da kendine göre mümin olanları var bunları hiç biliyor musunuz?
ilimde ne kadar ilerlediklerini, neden ilerlediklerini ? İSA DER BABA DURURLAR BUNA RAĞMEN İNANCINI TERK ETMEDİLER.
BİZ ÇOK ŞÜKÜR Kİ HZ. MUHAMMED MUSTAFA (S.A.V.) A ERİŞTİK ERİŞTİK AMA NE HALDEYİZ!!!!
ANCAK KENDİ UFACIK DÜNYAMIZDA TARTTIĞIMIZ DEĞERLER FİKİRLER İLE HEPSİNİN DOĞRULUĞUNA %100 İNANIP, KOCA HAYATA YÖN VEREBİLDİĞİMİZİ SANIYORUZ KENDİMİZİ ZİYAN EDERKEN.

tamamen saf bir milletiz. iyi niyetimizi son damlasına kadar sömürdüler, sonrasında bizde onlar gibi olduk neredeyse.

https://kuran.gen.tr/suara-suresi-tu...e&kid=1&sid=26

Kanuni Süleyman bir gün Devleti Aliyye ne zaman/neden? yıkılır diye bir hak dostuna sormuş.
Cevap olarak "Neme lazım" yani neyime lazım, ne lazım denildiği gün yıkılır demiş bir hak dostu.

Bu adama neden kanuni denildiğini de araştırın.

Yani başa gelecek olan var ise, gerek düşman suretinde görünür gerek dost suretinde görünür gene gelir.