Elimde 1TB'lık bir harici disk var. Şifrelendi ve içinden verilerimin kurtarılmasını istiyorum. Kısaca olaydan bahsetmek istiyorum fikir oluşması açısından;
Harici diski sıfır olarak aldım ve tak çalıştır olarak içine verilerimi depoladım.( Harici disk modeli: WD My Passport 1TB) Verileri, kullandığım laptopundan aldım da depoladım. Ardından verilerimi depoladığım için laptopa format attım. Bir kaç gün sonra harici diskten verilerimi almak için bilgisayara taktığımda içindeki dosyalara ulaşamadığımı gördüm. Harici disk sorunsuz çalışıyor, içindeki dosyalar olduğu gibi duruyor fakat içeriğine erişemiyorum. Örneğin fotoğraflarda görüntülenemiyor diyor, videolar da aynı şekilde. Kopyalama işlemine izin vermiyor vs. Format atmadan önceki bilgisayarı istiyor kısaca sadece ona izin veriyor. Ona da ulaşamadığım için kullanamıyorum hard diski. İçinde fotoğraf ve videolarım var özellikle onların kurtarılması lazım. Şifrelendiğini anladığım andan itibaren zaten üzerinde işlem yapmadım diskin. Olduğu gibi duruyor.
Bitlocker veya buna benzer bir şeyle mi alakalı; önceki bilgisayarı istediğini nereden anladınız hocam yani(dosya sahipliği mi veya), ona göre ücretli yardımcı olayım veri kurtarma mümkünse.