Merhaba.

Yaklaşık 9 aydır maaşlı olarak çalışıyorum ve bu benim resmi olarak ilk işim. Bu süreçte evim için gereken tüm eksikleri krediler ile birer birer tamamlamayı başardım; 3 gün çalışıp, 3 gün bozulan beyaz eşyalarımdan, yerlere atmak zorunda kaldığım kitapları rahatlıkla koyabileceğim kitaplıklara kadar. Ve şimdi de tüm bu masraflar yetmezmiş gibi Haziran ayının ilk veya ikinci haftasında evimi taşımam gerekiyor. Tüm ihtiyaçlarımı kredi çekerek tamamladığım için bankalardaki hakkımı doldurduğumu düşünüyorum (ki haksız da sayılmam. Şube, kredi kullanımlarım fazla olduğu için, her ne kadar zamanında ödeme yapıyor olsam da kredi notumun borçlar azalana kadar düşük seviyede görünebileceğini ve/veya borçlar ile gelir mantıklı bir düzeye ulaşana kadar kredi alabilmemin pek de mümkün olmadığını belirtti.). Şu an için de tüm taşınma masraflarımın ortalama 6 bin TL olan kiralar üzerinden kira, depozito, emlakçı, nakliyat, abonelikler vb. gibi durumlar nedeniyle 25-30 bin TL civarında olacağını tahmin ediyorum. Henüz bir senemi doldurmadığım için iş yerimden fazlaca avans alabilmem de mümkün değil, böyle bir yaklaşımları yok maalesef. Verebileceklerini söyledikleri iki-üç bin lira ise benim doğalgaz abonelik kaydımı bile yaptırmaz sanırım.

Uzun lafın kısası, yaklaşık 8 veya 9 hafta içerisinde, kredi çekme imkanım da olmadan 25-30 bin TL gibi bir nakde ihtiyacım var. Sağdan soldan borç isteyerek de toplanması mümkün görünmüyor. Bu konu hakkında ne yapabilirim herhangi bir önerisi olan var mı acaba?