ismailbal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunu hizmet almak gibi düşünemeyiz. Sınava bu kadar kısa süre kalmışken başka bir dershaneye geçmek çok kolay değildir. Benzer bir müfredat olsada adaptasyon ve konuların işleniş biçimleri nedeniyle olumsuz olur. Her zaman gidecek olan taraf müşteri olmaz özellikle eğitim kurumlarında.

Yapılan olay çok büyük bir olay değil belki bizim yaşlarımızda yaşansa çokta üstünde durmayız. Ancak 17 yaşında, kanın en hızlı aktığı dönemde yaşanıyor olmasına büyütme diyerek geçilmemeli.

@Pip; e cevap verecek olursam, gidip öğretmenin ile konuşarak yaptığının yanlış olduğunu, sınıf ortasında bu tarz şakaların hoşuna gitmediğini olayında sıcaklığıyla konunun uzadığını, bir daha yaşanmaması gerektiğini umut ettiğini söyleyebilirsin. Bu psikolojik olarak öğretmenini yorabilir. Ama bunu yapmak istemiyorsan ve gerçekten şikayet etmek istiyorsan, İl Milli Eğitim müdürlüğü içerisinde bulunan Özel Öğretim Bürosuna giderek orada bulunan şef ile dershane ismi ve öğretmen ismi vermeden neler yapabileceğini, sonuçlarının ne olacağını öğrenebilirsin. Eğer bu sonuçların olmasını istiyorsanda oradaki memurun sana anlatacağı şekilde şikayetini yapabilirsin.

Hakkını her zaman araman dileğiyle...
çok teşekkür ederim mesajınız için. Benim için sorun olan sınava bu kadar az bir zaman kaldığı halde gereksiz bir olayın bu kadar büyümesi. Benim dışımda başka bir öğrenc olsaydı belki de travma bile oluşabilirdi. Bu konularda karşımdaki kim olursa olsun tepkim hep aynı olacağı için beni pek etkilemediği için şanslıyım. Şikayetimi yarın ilgili yerlere ileteceğim. Çarşamba günü de biyoloji dersine katılıp hocanın tavrına bakacağım. Bakalım nasıl bir senaryo dönecek
vido adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olaya farklı bi bakış açısıyla yaklaşmak gerek...

Hayat boyunca bu şekilde insanlar sürekli karşına çıkacaktır ve her seferinde birilerine şikayet ederek haklık ya da haksızlık gözetmeye çalışamazsın! Üniversite, iş ve sosyal hayat bu tarz insanlarla baş etmeyi öğrenmelisin. Ailen ve senin destek alman gerekir diye düşünüyorum. Herkes cocuğunu korumak ve kollamak ister ama nereye kadar!

Not: Polemik oluşturmak ya da birini tahrik etmek için yazmadım. iyi forumlar.
Yok hayır hocam alınganlık vesaire değil olay. Benim anlatmak istediğim öğretmene karşı bir terbiyesizlik asla uygulamadım. Gülerek örneği değiştirmemizin daha hoş olacağını söylediğim halde öğretmenin bana uyguladığı tavır beni sinirlendirdi. Karşımdaki kim olursa olsun benimle bu şekilde aşağılayıcı bri şekilde konuşamaz. Konuşan elbette olucaktır ki karakterim bu olayda el vermediği gibi o zamanda susmayacağımı düşünüyorum
Piizmit41 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun, ben de bir öğretmenim isim kullanarak örnek vereceğim zaman ''Sınıfta Ahmet var mı?'' diye sormayı ihmal etmiyorum. Öyle ki ''salak'' tarzı kelimeler ne öğrenciye ne de başka bir insana söylenmelidir. Her zaman söylerim, eğitim alanında başarılı olmayan öğretmenler, öğretim yetisi konusunda ne kadar yetkin olsalar dahi boştur. Tekrardan geçmiş olsun, iyi forum.
çok doğru söylediniz katılıyorum
webtasarimda adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bize denk gelmedi şöyle hoca salağı bi yerine monte ederdim. en iyisi bir şikayet et diğer arkadaşların yorumlarına göre ama üzerine baskıyı daha fazla arttırabilir. belli olmaz evde problem yaşıyordur kesin gelip orada size yansıtıyordur.
Egolu gereksiz boş bir insan tipi. Bir daha aynı davranışı sergilemesini bekliyorum hocam yüksek ihtimal çarşamba günü sergileyecek kayda alsam sorun yaşar mıyım onu düşünüyorum