Müşteri ahlaksız ve sıkıntılı evet bunda hemfikiriz.
Fakat sizin de yanında hediye kartı ve hediye çikolata göndererek hata etmişsiniz. Ben e-ticarette hediye kartı + notlar + hediyeler gönderilmesine kesinlikle karşıyım. Zaten şahıs tanınan bilinen tadelle adlı ürünü alıyor sizden. Hediyenin amacı nedir? Şımartmayın müşteriyi, müşteri yerini bilecek.
Aylık 2000 paket çıkarıyorum. Ortalama paket miktarım 480-500₺ arası dolaşıyor. 1 gün olsun 1 tane ufak hediye yollamadım. Markanı tanıtmak ve marka değeri oluşturmak için hediye çok kötü bir yöntem bence.
Tadelle çikolata için hediye konulmaz kısacası.
Bir ürünün yan ürünlerini (hediye olarak değil) kutunun içine koyarak ve o ürünün paketlemesini ultra seviyeye çıkararak ürünün kalitesini ve marka değerini arttırabilirsin. Tadelle çikolataya tadelle çikolata hediye etmek doğru bir ticari hamle değil.
Ben olsam ne yapardım?
Eğer marka benimse, ABC çikolatasını satmışsam müşteriye. Yeni bir ürün çıkardım diyelim DEF isminde. Bu ürünün minik bir tadımlık boyutunu üretir ve yanına hediye koyardım. Notta da 'siparişiniz için allah razı olsun efendim' gibi minnet cümleleri kurmak yerine çok kurumsal bir dil kullanarak yeni ürünümüzü tadımlık olarak beğeninize sunduk, umarız yeni ürünümüzü beğenirsiniz gibisinden bir not yazardım.
Bol kazançlar dilerim.