Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese merhaba
Bir arkadaşıma böyle bir ödev verildi.
Benjamin Disraeli'in bu hangi kitabı acaba
Bulup okumak istiyorum. Şu an bulamadim
Yardımcı olabilir misiniz.
Birde bu kitabı okutmadan nasıl böyle bir ödev verebiliyorlar
Tesekkurler

Benjamin Disraeli’nin “Ben kitap okumam; kitap okumak ihtiyacını duyduğum zaman, öğrenmek istediğim konu hakkında kitap yazarım.” sözüyle anlatılmak istenen nedir? Verilen söz ile ilgili bir metin hazırlayınız.
Chatgpt ye sordum sizin için
Alıntı
Benjamin Disraeli, İngiliz bir yazar ve politikacıdır. Kitapları ve sözleriyle hala bugün bile insanların ilgisini çekmektedir. Disraeli, kitap okumayı sevdiğini söylemesine rağmen, kendisinin yazar olduğu gerçeği de aşikardır. Bu nedenle, "Ben kitap okumam; kitap okumak ihtiyacını duyduğum zaman, öğrenmek istediğim konu hakkında kitap yazarım." sözü oldukça anlamlıdır.
Disraeli, bu sözüyle, kendi öğrenme tarzını ve yaklaşımını açıklamaktadır. Kendisi için, öğrenmek istediği bir konu hakkında okumak yerine, konuyu araştırır ve öğrenir ve sonra da bu bilgileri kitap olarak paylaşır. Yani, kendi öğrenme yolculuğunu kitap yazarak paylaşır.
Bu söz, aynı zamanda insanların öğrenme stilleri hakkında da bir şeyler söylemektedir. Disraeli, okuma yöntemine karşı çıkmak yerine, kendi ihtiyaçlarına göre bir öğrenme yöntemi geliştirmiştir. Bu, her insanın öğrenme tarzının farklı olabileceğini ve herkesin kendine özgü bir yöntem geliştirebileceğini göstermektedir.
Sonuç olarak, Disraeli'nin bu sözü, öğrenme sürecinde kendi yoluyla gitmenin önemini vurgulamaktadır. Her insanın öğrenme tarzı farklıdır ve öğrenmek istediği bir konuyu araştırarak öğrenmek, onun için en iyi yöntem olabilir. Disraeli'nin yazarlık kariyeri, bu yaklaşımın ne kadar başarılı olabileceğini göstermektedir.