MobilApp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,
Bünyemizde yazılımcı arkadaşlarımız mevcut ama sizinde numaranızı alayım. Belki bir gün bir projede çalışırız.
Bir diğer konuda seçim zamanında insanlar para harcamaktan korkar hocam. Bu istatiksel bir gerçektir. Seçim belirsizliği, seçimden sonra ne olacağının belli olmadığı için insanlar ellerinde para tutmayı sever. Bu sebepten ötürü ne zaman seçim olsa o aylarda bunlar yaşanabilir bu çok normaldir.
Başlangıç seviyesinde olduğunu söylemişsin. Başlangıç seviyesindeyken para kazanmaktan ziyade iş çevresi edinmen, tecrübe kazanmak adına da daha uygun fiyatlı çalışabilirsin ( Bu emeğini ezdir anlamında değil ama bir network edinmen için ) Şu an bu işten para kazanamıyor olman, bundan sonra kazanamayacağın anlamına gelmiyor. Bir girişim, bir proje nasıl kuluçka döneminde bırak para kazanmayı hala daha cepten harcatması gibi senin yaşadığın durumda o.
Üzülme, kendini geriye çekme ve kendini geliştirmeye bak. Elbet bir gün bir kapı açılacaktır.
Belirli bir gelire ulaşmadan ailenden ayrılman hata olmuş, yaşını bilmiyorum ama bence bir süre daha ailenle kalıp belli bir tecrübeye, belli bir birikime ulaştıktan sonra ayrılsan senin için daha iyi olabilirdi. Bu şöyle forumda veya başka yerde eline az biraz para geçip hemen ofis açayım diyen arkadaşlarla aynı düşünce yapısına sahip. Annesine veya babasına bakın para kazandık, şimdi de ofis açıyoruz bu iş böyle bir şey gibi gibi gösterebilmek için yaptıkları hata. Sizde daha iyi olacağını düşünüp arkadaşınızın yanına geçmişsiniz ve haliyle gideriniz artmış ve bu sebepten daha fazla düşünmeye başlamışsınız ee böyle yapınca ne oluyor veriminiz artıyor, çalışma isteğiniz gidiyor.
2-3 gün bence işlerden uzaklaşıp, kendinize tatil verin. Ailenizin yanına gidin, kafa dinleyin. Sonrasında ise kendinize bir yol haritası çizip o şekilde çalışmaya başlayın. Tekrarlıyorum, şu an kazanmıyor olmanız bundan sonra kazanamayacağınız anlamına gelmiyor.
Bir uygulamamız 6 ay cepten para yedi, artık salma noktasına gelmişken pes etmedik ve şu an 2 aileye yetecek kadar pasif gelir getiriyor gibi gibi bir sürü örnek var, pes etme! Devam
Öncelikle yorumunuz ve düşünceniz için çok teşekkür ederim.
Geliştirme konusun da çok haklısınız ancak geliştirirken gelir elde edebilirsem bu durumda hem keyif alarak istediğim işi yapıyor olacağım hem de kendimi geliştiriyor olacağım ancak durum özetlediğim gibi. Bir kaç projem mevcut uygulama satış sitesine koymak için ancak konuda da belirttiğim gibi sürekli olan aksiliklerden ötürü projelere devam edemiyorum maalesef.
Bu durumdayken dediğiniz gibi çok düşünceye giriyorum ve doğru yaptığım şeyler bile yanlış gelmeye başladı. Her geçen gün daha da çıkalamicak bir duruma giriyormuşum gibi hissediyorum. Umarım bu zorlu süreç bi an önce geçer.
Tekrardan teşekkür ederim 😊