Hocam valorant isimli bir online oyun var. Bu oyunu geçen sene çok oynuyordum ve oyunda sunucular arasında devasa iletişim farkı vardı. Türkiye sunucusunda en ufak hatada küfür edilir ve 5 dakika içinde takım üyeleri birbirine düşman olurdu. İngiltere sunucusunda ise böyle olaylarla karşılaşmak çok çok azdı. Oturup sosyolojik analiz kasmak bile gerekmiyor oyun oynamak yetiyor. Bu toprakların insanında her olayda kötü bir iletişim sorunu var ve neden olduğuna dair bir fikrim yok
Yıllardır söylüyorum, en basitinden oyunlarda bile sırf bu sebepten yabancı sunucularda oynuyorum. Özellikle Valorant’ ta günün her saati takıma her 2 dakikada bir insanların aile bireyleriyle değişik fanteziler kuran 10 yaşında bir çocuk geliyor. Kulağıma kulağıma küfür ediyor.
Yabancılarda gördüğüm maksimum küfür “f*ck” benzeri şeyler.
evet yazmayı unuttum.
mobile legends oynuyorum, aynısını orada da farkettim. avrupaya taşındıktan sonra eu sunucularda oynamaya başladım, bir süre garip hissettim, bir farklılık vardı ama ne oldugunu anlamış değildim. sonra bir baktım ki küfür yok, inanamadım

tek tük küfüre denk geliyordum onlar da ya ırkçı bazı insnalar ya da yine bizim cografyalardan oluyordu. abi oyunu katletsen de en fazla "report1" diyorlar, öyle küfür müfür yok.
o nedenle tespitiniz çok ama cok dogru, oyunlardaki serverlarda bile farkediyor