Ben foruma ilk kayıt olduğum dönemlerde birine makale işi vermiştim. Kişi 1 günde teslim ederim dediği işi haftalara oyaladı ve sonrasında bana alakasız bir makale göndermişti, bu durum sonrasında kişiyi aramıştım bana söylediği ifadeyi daha dün gibi hatırlıyorum abi ben öğrenci adamım harçlığım çıksın diye böyle işler alıyorum ne anlarım makaleden demişti ve bunu söylerken de durumun komik olduğunu düşünüyordu söyleyen kişi. Bende kimselerin vakti ve parası boşuna gitmesin diye hakkaniyet adına -trade verdim. Kişide bana -trade verdi. Ben işte o zaman anladım ki bu trade olayı sadece +puan vereceksen var. Yoksa zamanın kayboldu işin teslim edilmedi diye -trade kullanırsan onlarda bana kullanacaklar ve bakıldığında güvensiz bir profil oluşturmuş olacağım düşüncesiyle çok gerekmedikçe +veya- trade haklarımı kullanmadım o günden sonra.
Zaten 1 adet -tradem var o da bahsettiğim hikayeden kaynaklıdır. Ve hatta o kişi profilinden bir kaç yıl sonra forum üzerinden mesaj aldım dediki karşılıklı eksi trade kaldırma talebinde bulunalım. Biz o kişi değiliz el değiştirdik felan gibisinden bişeyler demişti ve karşılığında yüklü sayışabilecek sayıda ücretsiz makale göndermeyi teklif etmişti ve ben kabul etmedim. Çünkü ben ve benim gibiler için para ön planda olmaz. Amacım işinizi iyi yapanla yapmayanı insanlar ayırt etsindi. Çünkü puanlama hakkım varsa ve ben kötüye iyi yorum yazarsam bu hoş durum olmaz insanların hakkına girmiş olurum düşüncesindeyim.
Bence de köklü bir düzenleme getirilmelidir.
İş verenin -trade hakkı olmalıdır. Yoksa iş alan kişi işi veren kişiyi süründürüp durur ve sonra eksi trade hakkı kullanmaya çekinir olursunuz. Bilirsiniz ki eksi trade kullandığınızda o da size -trade kullanacaktır. Kimse böyle kötü profil oluşsun istemediği için puanlamalar doğruyu yansıtmamış oluyor.