bbthns adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, kısa kesip çok vaktinizi almayacağım.
6 yıllık bir ilişkim var ailelerimiz tanışıyor. Ben evlenebilmek ve para biriktirebilmek için uzun dönem askerlik yaptım.
Ben askere gelmeden önce ekonomi iyi değildi dönerken hiç iyi değil.
Çaresizlik her yerimi kapladı. İş nasıl bulacağım? İstanbul’da yaşıyorum kiralara bakıyorum 1+1 anadolu yakasında 6500 bandından başlıyor. Çoğu kiralık oda şeklinde.
Allah aşkına gençler ne yapsın? Abilerim söyler misiniz yol gösterir misiniz? Evlenme, alma, yapma, yeme, içme, gitme. Siz böyle mi yaptınız zamanında? Hayata bir kere geliyoruz. Senelerdir düşünmekten çok düşünme hastalığına yakalandım. Hiçbir şekilde çıkış yolu bulamıyorum. Ne iş bulabiliyorum iyi bir maaş ile ne kiralayabilecek bir daire. Hayata nasıl başlayacağım bu şartlarda bilmiyorum. Şu hayatta maddi hiçbir beklentim yok sadece sevdiğim insanla bir yuva kurmak istiyorum. Her insanın isteyebileceği sıradan bir şey. Tokiye başvuruyorum çıkmıyor atama kuralarına katılıyorum çıkmıyor. Her kapı kapanıyor suratıma. İstanbul’da yaşama diyecekler olacak zaten seçenek olarak bile görmüyorum ailem orada ama ben maalesef yıllardır yaşadığım ortamdan uzaklaşmak zorunda kalacağım yoksa geçinmek imkansız. Ama diğer şehirlerde de iş imkanı ya yok ya da çok az. Bölümüm +90 kpss puanı ile atama yapıyor. Berbat bir çukurun içine saplandık kaldık. Çok bunaldım artık psikoloji falan kalmadı bıktım. Hayallerim için en ufak bir şey yapamaz hale geldim. Moralim çok bozuk abilerim, arkadaşlarım. Kusura bakmayın hakkınızı helal edin vaktinizi aldım. Buraya kadar okuyan varsa bir dua ederse benim için çok mutlu olurum. Hayırlı geceler.
Yukarıda bir arkadaşımız da yazmış ben de benzer bir öneri sunabilirim,
istanbulun batı bölgesinden sonra silivriyi geçtikten sonra nitelikli fabrikalar nitelikli çalışan bakıyorlar bunların arasında ciddi fabrikalar da var o bölgeye gidip (özellikle Çorlu)
kendinize o şekilde bir yol çizebilirsiniz belki?

Bir sektörde ne kadar işgücü fazlalığı varsa o kişiler için hem iş bulma hem de iş hayatını rahat ve istediği gibi sürdürmek çok büyük zorluk
yani iş bulsanız bile bu sefer aman işimden olmayım diye tedirginlik içinde yaşayacaksınız
bu da sizin tüm hayatınızı etkileyecek
hele hele istanbul gibi büyük şehirde yaşama maliyeti her geçen gün artarken o da sizi zorlamaya başlayacak ve sıkıntılı bir süreç olacak,

tüm bunlardansa çorlu vb gibi istanbula daha yakın ve iş imkanları daha fazla uygun maliyetli yerlerde yaşam sizi geleceğe daha iyi hazırlayabilir.

Çorlu bölgesindeki Firma ve Fabrikalarda ben ne yapacağım diye düşünmeyin belki sağlık alanında bir firma olur üretim yapmaktadır bilemiyorum söktörün içinde olmanız onlar için de kazanım olur.
Bir yerden başlamak her zaman iyidir.

Küçük bir hatıramı anlatayım sene 2001 Mühendislik fakültesinden mezun olduk dışarıda deli gibi genç mühendis var her taraf genç mühendis,
bir arkadaşım da bir kargo firmasında hem çalışıyor hem de mühendisliği okuyordu
o zaman sorardım kendisine ne alaka diye çalışmam lazım derdi, okul? derdim çalıştığım yerden bir diploma olsun da ne olursa olsun derlerdi

okulu bitirdi ve bir gün bana sordu
sence kargo firmasındaki görevimi bırakıp (sahada dağıtımda değildi merkez depoda idi) mühendisliğe sıfırdan bir hayata mı başlasam yoksa başladığım bu yolda devam mı etsem dedm
başladığın yolda devam et dedim

adam devam etti ve şimdi bilinen büyük (epey bilinen) bir eticaret firmasının lojistik müdürü.

sizde de diploma var bir firma fabrika üretim yapan satış yapan ile görüşüp bir gelecek planlayabilirsiniz.

Umarım herşey gönlünüzce olur.

Not: Çorlu vb bölgesinden forumda arkadaşlar var ise veya konu açar onlara ulaşırsanız bölge ve çalışma imkanları hakkında oraya gitmeden bile belki fikir edinebilirsiniz.