Herkese merhaba,
Haftasonu mesainize bir başka vaka ile karşınızdayım.
Websitesi üzerinden perakende satış yapan firmanın sahibi r10 üzerinden vakaları görüp, hocam tam da benim başıma gelenleri paylaşmışsınız diyerek WhatsApp üzerinden iletişime geçti.
Firma 6 AYdır iyi kötü satışlarını gerçekleştiriyormuş.
Bu satışları instagramdan sponsorlu reklamlar ile gerçekleştirdiğini söyledi.
Akabinde paylaştığım vakalar ve vaka analizleri ile Google reklamlarını da kullanarak daha düşük maliyetle satışını yapabileceğini düşünerek, ultimatom Eticaret paketimin kendisi için uygun olacağını tespit ettik. Tabi kendisine r10 indirimi yaptım. Paketi indirimli olarak 4500 TL ye aldı. Normal ücreti 6500 TL idi. inanmayanlar varsa bakabilirler:
https://www.ismailgokcek.com/reklam-kurulumu-paketleri/ buradaki profesyonel paket.
Firmanın az ya da çok ama bir şekilde satış yapması büyük bir avantajdı.
Firmanın doğru yaptığı şeylerden biri olan Google Analytics kurması sayesinde, bu satışların, sepete eklemelerin verileri Analytics tarafına bir şekilde yansımıştı.
Analytics tarafında kitleleri doğru ve olması gerektiği gibi parçalar halinde ayırdım.
Sonra bu kitlelere eş değer ilgi alanları tespit ettim.
ilgi alanlarına göre 5 farklı kampanya kurdum. Amaç, a/b testi yaparak en iyi ciroya ulaşan kampanyaya ağırlık vermekti.
gördüğünüz veriler maksimum performans kampanyasına ait verilerdir.
Bir önceki konumda olduğu gibi, yine maliyetleri açık açık belirteceğim.
Ultimatom Eticaret Kurulum paketi: 4500 TL
Kampanya reklam harcaması: 2.230 TL
Hesaptaki reklam harcaması 4 bin TL
Toplam maliyet 8.500 TL
Kampanyadan elde edilen ciro: 75.550,18 TL
Toplam ciro: 108.012,08 TL
Bir önceki vakada 1 ayda 112 bin TL ciro yapmıştık, hatırlayanlar bilir.
Bu firmada şunu görmenizi isterim, firma satışa başlamadan Analytics kurulumu yaptığı için satılan ürünlerin bilgileri Analytics de toplanmıştı.
bu avantaj sayesinde 14 günde 2.230 TL maliyetle 61.953,32 TL elde ettik.
15 Mart -29 Mart
Nice başarılara inşallah 🙏 Bir şekilde en azından Analytics hesabınızı kurun, faydalarını görüyorsunuz
Herkese iyi forumlar 🙏