loader adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabii, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Aşağıdaki adımları takip ederek zengin metni WYSIWYG editöründe oluşturup JSON formatında veritabanına kaydedebilirsiniz:
  1. Bir WYSIWYG editörü seçin: Öncelikle, bir WYSIWYG editörü seçmeniz gerekiyor. Bunun için birçok seçenek mevcuttur. Örneğin, TinyMCE, CKEditor, Quill gibi popüler WYSIWYG editörleri kullanabilirsiniz.
  2. Zengin metni oluşturun: Seçtiğiniz WYSIWYG editörünü kullanarak, zengin metni oluşturun.
  3. HTML kodlarını alın: Oluşturduğunuz zengin metnin HTML kodlarını alın. Genellikle, WYSIWYG editörleri HTML kodlarını doğrudan bir metin kutusunda gösterirler.
  4. HTML kodlarını JSON formatına dönüştürün: HTML kodlarını JSON formatına dönüştürmek için, bir JavaScript kütüphanesi kullanabilirsiniz. Örneğin, "html-to-json" veya "html2json" gibi kütüphaneleri kullanabilirsiniz. Bu kütüphaneler, HTML kodunu JSON formatında bir nesneye dönüştürebilirler.
  5. Veritabanına kaydedin: Son adım olarak, JSON formatındaki veriyi veritabanına kaydedin. Bu adım, veritabanı yönetim sistemine ve kullanılan programlama diline bağlı olarak değişebilir. Örneğin, Node.js ile MongoDB veritabanına veri kaydederken, "mongoose" kütüphanesi kullanılabilir.
Umarım bu adımlar size yardımcı olur. Herhangi bir sorunuz olursa, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
Hocam oldukça zahmetli bir duruma benziyor. Sanırım 4.adım manuel olarak yapmam gerekiyor. Ayrıca kütüphane kullanıp veritabanında aşağıdaki örnek gibi çok basit bir div tagı kullansam bile çok yer kaplayacak ve dbden direkt eriştiğimde okunabilir olmayacak.

rich textlerimi post ile alıp diziye yerleştirip bunu başka hangi yolla dizi formatında dbye kaydedebilirim?

{
"tag": "html",
"lang": "en",
"children": [
{
"tag": "head",
"children": [
{
"tag": "title",
"html": " This is a test "
}
]