kalipsotr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba @Pip;

Yaşadığınız olay çok rahatsız edici ve kabul edilemezdir. Öğretmeninizin sözlü tacizi, aşağılayıcı davranışları ve tehditleri ciddiye alınması gereken bir konudur, yüksek ihtimal ile başarınızı ve psikolojinizi olumsuz olarak etkileyecektir ve bu durumda kesinlikle sessiz kalmamalısınız.

Öğretmenin sözlü tacizi, aşağılayıcı davranışları ve tehditleri gibi durumlar, Türk Ceza Kanunu'nun 105. maddesine göre suç teşkil etmektedir.
Bakınız:

Türk Ceza Kanunu (TCK) Madde 105 - Sözlü Taciz

Müdürünüzün konuya ilişkin sorumluluğu, Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 43. maddesi uyarınca yer almaktadır.
Bakınız:

Eğitim Öğretim Disiplin Yönetmeliği, öğrencilerin haklarını ve eğitim-öğretim ortamının düzenini belirleyen bir yönetmeliktir. Öğrencilerin fiziksel veya psikolojik olarak rahatsız edilmesi, öğrenci disiplin yönetmeliği kapsamında suç teşkil eder. Öğretmeninizin size yönelik aşağılayıcı veya tehdit edici davranışları, öğretmenlerin mesleki davranışlarına ilişkin şikayetleri inceleyip soruşturma yapabilen İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ne bildirilmelidir.

Eğer müdürünüz sorununuzu çözmüyorsa, Milli Eğitim Bakanlığına başvurabilirsiniz. Bu durumda, Bakanlıkça yapılacak işlemler, Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin 6. maddesi uyarınca gerçekleştirilir.
Bakınız:

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, devlet memurlarının çalışma koşullarını ve iş etiğini belirleyen bir kanundur. Bu kanuna göre, devlet memurları mesleki etik kurallarına uymak zorundadırlar. Öğretmeninizin mesleki etik kurallarına uymaması durumunda, öğretmenlik lisansı iptal edilebilir. Bu nedenle, yaşadığınız olayı İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne veya Yükseköğretim Kurulu (YÖK) gibi ilgili kurumlara bildirmelisiniz.

Öğretmenlik lisansı iptal edilme durumu ise Öğretmenlik Kanunu'nun 43. maddesi kapsamında değerlendirilebilir.
Bakınız:

Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) veya Eğitim-İş gibi öğretmen sendikalarına şikayetlerde bulunabilirsiniz. Bu sendikalar, öğretmenlerin mesleki davranışlarına ilişkin şikayetleri alırlar ve gerekli önlemlerin alınmasını sağlarlar.

Şikayetinizi yaparken, yaşadığınız olayı açık ve net bir şekilde anlatmaya özen gösterin.

Kendinizi ve diğer sınıf arkadaşlarınızı korumak için cesur olun ve benzer durumlarla karşılaşırsanız sessiz kalmayın, şikayet edin.
Umuyorum ki yaşadığınız olay en kısa sürede çözüme kavuşur ve bundan sonra rahatsız edici olaylar yaşamazsınız. Okul hayatınızda başarılar dilerim.
ilgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim. Bu olay sonuçlanana kadar arkasında durmaya devam edeceğim. Tekrardan çok teşekkürler