Albayraktech adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostum olay bunlar değil. Bizim ülkemizde devlet kurumlarında çalışan yazılımcılar bile hiç bir şey bilmiyor.
Neden bu kadar ülkede herşey varken bizde yok bilmiyor musun ? Çünkü takip edemeyeceğimiz kadar gelişmişler.
Kimisi bana kötü gözle bakıyor. Bende vatan aşkıyla yanan bir kardeşinizim ama biz bazı şeyleri geliştirmek, düzeltmek ve ayrıca yenilemek yerine.
Bu işler P*CTIR diyip geçerek gururlanan bir milletin çocuklarıyız. O yüzden durumlar bu. Araştır çok şey var.

Keyifli forumlar.
Size katılıyorum hocam ama tek sebebi kişilerin iş bilmemeleri vs. olduğunu sanmıyorum. Gayet iş bilen işinin ehli insanlarımız var ama önce yöneten zihniyeti değiştirmek lazım. Gelişme konusunda ise kısmen katılıyorum. Biz de gayet güzel gelişiyorduk, dünyadaki değişime adapte olmak üzereydik bir zamanlar... Ama hani derler ya "herkes gider Mersin'e, biz gideriz tersine..." tam da öyle bir şey. Ne olduysa! bir anda dünya nereye gidiyorsa biz yine dötümüzü dönmek suretiyle tam tersi istikamete gitmeye başladık. Kötü gözle bakan kendisi kötüdür. Bir sistem var, bu sistemin parçası olan sadece hükümet yetkilileri, bürokrasi vs. değil.. Bizler de bu sistemin istesek de istemesek de bir parçasıyız ve bazı uygulamaları beğenir bazı uygulamaları beğenmeyiz. Bunları dile getirirken korkup çekinecek olursak, yaşadığımız ülke "bizim" ülkemiz mi diye bir sorgulamak gerekir. Türkiye Paypal kullanımı yasakladığında kim kazandı? Yine bankalar kazandı, sermaye kazandı. Tıpkı bugün uygulanan gudubet KKM olayı gibi. Yine bankalar kazanıyor, sermaye daha zengin oluyor, halk yağ kuyruğu et kuyruğu bile bulamıyor girecek. Kim kaybetti? Yine halk kaybetti, öğrenci kaybetti, freelancer çalışan onbinler yüzbinler kaybetti. Girmek istemediğim konular hocam, en azından şu başlık altında. Acınacak haldeyiz, sadece o kadarını söyleyeyim.