Arkadaşlar merhaba; Aranıza bir ay önce katıldım. Uzun yıllardır webmaster olmama rağmen bu karmaşık durumun içinden çıkamıyorum. Ücretli ya da ücretsiz yardımlarınızı bekliyorum. Sorunu ve yaptıklarımı kısaca anlatayım.
Seo açısından ilk sayfa sıralaması alan bir sitemde Ocak ayında bir sorun oluşmuş. Ancak sitemde wordfence yüklü olmasına rağmen programda farkına varmadı. Sayfa ya da yazı oluşturmamasına rağmen ve site haritasında görünmemesine rağmen google 140 bin sayfa varmış gibi genelde karmaşık eklerle indexlemiş. Yaptığım işlemler;
1- Tüm site ve db silinip tam 1 yıl önceki yedekten tekrar geri yüklendi
2-Tüm eklenti ve temalar güncelleştirildi. (***** tema ya da eklenti yok)
3-Robots.txt dosyası tekrar oluşturuldu ve sitemap haricinde olan linklerin indexlenmemesi işlendi.
4-Tüm siteyi geçici olarak search console dan kaldırdım 15 gün sonra tekrar site haritası göndererek ve url leri tekrar manuel taratarak eklenmesini sağladım.
5- Bunlara rağmen link sayısı 320 binlerde 140 bine düştü ama hala ekran resmini de eklediğim gibi index almış linkler görünüyor. Ve sayfalar 404 hatası alıyor normal olarak.
Google search console dan bir eklenti yardımı ile urlleri tek tek kaldırmaya çalıştım ama günlük sınır olduğu için çok zaman alacak. Site indexini tamamen sıfırlayıp search console dan sanki yeni kurulan bir site gibi index almasını sağlayabilir miyiz?
Yardımlarınız için şimdien teşekkürler.