Ben bu tarz durumlarda genelde hep öğrencilerin haksız olduğunu görürdüm.
Ama eğer olay anlattığın gibiyse maalesef egosu çok şişmiş öğretmen kardeşimiz haddini aşmış.
Öncelikle ders anlatımında eğlenceli olmak adına sınıftan bir kurban seçilip üzerine örnekler verilmez.
Hele hele bu örnekler kötü örnekler ise, diğer sınıftaki çocukların dalga geçebileceği örnekler ise asla kullanılmaz.
Eğer hitap ettiği insanla rile dalga geçerek eğlenceli anlatım yapacaksa stand up show yapsın ders anlatmasın.
Hepsinin üzerine senin rahatsız olduğunu ifade etmenden sonra sana salak demesi büyük terbiyesizlik.
Eğer salak lafına şahitlik edecek arkadaşların varsa önce kaydını sildirip sonra İlçe Milli Eğitime gideceksin ailenle.
Derste hakarete uğradığını ve dershane yönetiminin bu durumda hiç bir işlem yapmadığını belirten bir şikayet dilekçesi vereceksin.
Karşılığında büyük bir yaptırım olmasa da dershaneden savunma istenir.
Müdür her müdürün yapacağı gibi olayı büyütmeden ufak bir sorunmuş havası vererek üzerini örtmek ister.
Ama ilçe milli eğitimden savunma istenirse öğretmenlere uyarıda bulunur.
Çünkü ileride başka öğrenciler de şikayet ederse müfettişler gelip başlarını ağrıtır.
Bence imkanın varsa kaydını aldır başka dershaneye geç.
Çünkü şikayet edersen o dershanede üzerine oynamaya kalkan başka hocalar da olabilir.
Hakaret etmeseler de deneme sınavlarında derslerde başarısızlık yaşaman halinde seni rencide edebilirler.
Zor soruları sana yöneltip çözemediğinde alaycı tavırlar sergileyebilirler.
Okulda veya dershanede öğrenciler hocalarına ne kadar saygılı olmak zorundalarsa, hocalar da öğrencilerine saygı göstermelidir.
Öğrenciyi aşağılayabilecek, rencide edecek, alınmasına neden olacak örnekler verilmez.
Alınganlık gösteren öğrenciye de salak denilmez.
Kelimenin tam anlamıyla terbiyesiz bir insan öğretmen olmuş.
Bazen düşünüyorum harika bir lise ve dershane hayatı geçirmişim.
Böyle hadsiz, hakaret eden, döven bir tane hocaya denk gelmedim.
Sadece bakışlarındaki alaycılık ile insanı yerin dibine sokabilen ama eşek bile demeyen kaliteli hocalarımız vardı.