Az önce sözü aradığınız yorumu okudum, oraya cuk diye oturacak bir söz demek ki onun için böyle ayrı bi' konu açmışsınız. Takipteyim
Edit: Hazır aldım.
- Aristoteles Her ülke layık olduğu hükümeti alır.
- Voltaire Çalışkan tiranlar hiçbir zaman cezalandırılmamıştır.
- Thomas Jefferson Halk, hükümetinden korktuğu zaman tiranlık; hükümet, halkından korktuğu zaman özgürlük vardır
- Oscar Wilde İnsanları kandırmak, kandırıldığına inandırmaktan daha kolaydır
- P. J. ORourke Biraz hükümet ve şans hayatta gereklidir. Ama sadece bir aptal ikisine de güvenir.
- Sun Tzu Lider örnekle liderlik eder, güçle değil.
- Theodore Roosevelt Bir oy tüfeğe benzer, işlevselliği kullanıcının karakterine bağlıdır.
- Henry A. Kissinger Politikacıların %90ı kalan %10a kötü şöhret veriyor.
- Platon Bir adamın ölçütü, güçle ne yaptığıdır.
- Che Guevara Ben kurtarıcı değilim. Kurtarıcı diye bir şey yoktur. İnsanlar kendilerini kurtarırlar.
- Che Guevara İnsan devrimde ya kazanır ya da ölür, eğer bu gerçek bir devrimse.
- Stanley Milgram Sorumluluk duygusunun ortadan kalkması, otoriteye boyun eğmenin en önemli sonucudur.
- Charlie Chaplin Sadece bir şey, bir şey olarak kalıyorum, o da palyaço. Bu beni herhangi bir politikacıdan daha yüksek bir düzleme yerleştirir.
- George Orwell Liberal, güce tapan bir güçsüzdür.
- Simon Cameron Dürüst bir politikacı satın alındığında, satın alınmış kalacaktır.
- Mogens Jallberg Demokraside oyunuz sayılır, feodalizmde sayınız oydur.
- Margaret Thatcher Güçlü olmak hanımefendi olmaya benzer. Birilerine öyle olduğunuzu söylemek zorundaysanız öyle değilsinizdir.
- Oscar Wilde Hayatın sırrı, çok çok fena kandırılmanın zevkini takdir etmektir.
- Charles DeGaulle Politika, politikacılara bırakılmayacak kadar ciddi bir meseledir.
- Nicolas Gomez Davila Devrim korkutucudur ama seçim kampanyaları da iğrençtir.
- Franklin D. Roosevelt Politikada hiçbir şey kazayla olmaz. Olmuşsa, öyle planlanmıştır.
- Victor Hugo Alt sınıflardaki sefalet, üst sınıflardaki insanlıktan çoktur.
- Franz Kafka Bütün devrimler buharlaşıp gider ve ardında yeni bir bürokrasi balçığı bırakır.
- Mark Twain Ülkeye sadakat, her zaman; hükümete sadakat, hak ettiği zaman.
- John Kenneth Galbraith Kapitalizmde insan insanı sömürür. Komünizm sadece bunun tersidir.
- Karl Marks Demokrasi sosyalizme giden yoldur.
- Frank Zappa Politika, endüstrinin eğlence şubesidir.
- Lord Acton Tehlike, belli bir sınıfın yönetmeye uygunsuzluğu değildir. Tüm sınıflar yönetmekten acizdir.
- John Adams Korku çoğu yönetimin kaynağıdır.
- John Adams Hükümetin sonu toplumun mutluluğudur.
- Napoleon Bonaparte Politikada aptallık bir handikap değildir.
- Napoleon Bonaparte Lider, umut taciridir.
- Napoleon Bonaparte Tarih, üzerinde uzlaşılan yalanlar kümesidir.
- Friedrich Nierzsche Delilik, kişide seyrek görülen bir nesnedir: Gruplar, partiler, uluslar, çağlar için ise bir kural hâlindedir.
- Arthur Schopenhauer Tüm uluslar birbirini aşağılar. Hepsi de haklıdır.
- Eugene McCarthy Ülke çapındaki bir adayın insanların hatırlayacağı şeyler söylemesi tehlikelidir.
- Edith Sitwell Halk herhangi bir şeye inanacaktır, sonuçta kendisi, gerçek üzerine kurulmamıştır.
- Charles Bukowski Demokrasi ve diktatörlük arasındaki fark şudur: Demokraside önce oy verir sonra emirler alırsınız. Diktatörlükte oy vermekle zaman kaybetmezsiniz.
- Julius Sezar Kanuna karşı geleceksen bunu iktidarı elde etmek için yap, diğer tüm hallerde kanuna uy.
- Milton Friedman Hükümetler öğrenmez, insanlar öğrenir.
- Milton Friedman Probleme getirilen hükümet çözümü en az problem kadar kötüdür.
- Indira Gandhi Sıkılmış bir yumrukla tokalaşamazsınız.
- Che Guevara Demokrasi, finansal oligarşiyle uyumlu değildir.
- Voltaire Öldürmek yasaktır, dolayısıyla tüm katiller cezalandırılır; tabi çok sayıda ve trampet sesleri eşliğinde öldürmedikleri sürece.