Özet: kart bilgilerim birinde var diye kabul edelim, bu kişi hostingere giriyor benim e-ticarete yurtiçi-yurtdışı kapalı olan kartımla alışveriş yapıyor, hiçbir onay veya harcamayla ilgili sms ve mail gelmesi gerekirken gelmiyor. Müşteri hizmetlerinin tek yaptığı işlem kartı bloke etmek oluyor ve kendi ekranlarında bu işlem onaylanmamış gözükürken bende para gitmiş oluyor. Harcama itirazı yapmam için ise 24 saat sonra işlemin yansımasını beklemem gerekiyor.

Merhaba yaşadıklarımı buraya yazmak istedim, Ziraat Bankası kullanıyorum.

07 Nisan 02:38 Burada kartımdan 673.04 TL'lik Hostinger'den alım yapılmış, şimdi farkettim.
Kartım e-ticarete kapalı alışverişe açıktı, tarafıma hiçbir onay veya bilgi sms'i veya mail gelmedi.

07 Nisan 09:30 Uyandığımda alacağım şeyleri onaylamak için Trendyol'a girdim.
Kartınızda limit bulunamadı uyarısı aldım tekrar denedim yine aynı olunca şüphelendim ve
Ziraat mobile baktığımda bilgi dışı alışverişi yeni gördüm ve şoka uğradım.

07 Nisan 09:35 Ziraat müşteri hizmetlerine ulaştım, asıl absürtlükler burada başlıyor.
Şüpheli işlem birimine durumu bildirdim ve kartımın iptal edilmesini istedim.
Kartım iptal edildi ancak müşteri hizmetleri işlemin henüz beklemede olduğunu
ve alışverişin gerçekleşmediğini kartımın e-ticarete kapalı olduğunu kendisi de onayladı
Ve ekranında işlemin gerçekleşmediğini gördüğünü paramın hesabında olduğunu söyledi.
Ziraat mobilden baktığımda paramın gözükmediğini 10 dakika açıklamaya çalıştım.
Ancak başka bir işlem yapılmadı ve kapatmak durumunda kaldım.

07 Nisan 09:50 Harcama itirazı yapmak aklıma geldi ve internet bankacılığına girdim.
İşleme başla dedikten sonra harcama itirazı yapacağım kartımı seçtim.
Sonra kart hareketleri çıktı ancak o da ne yapılan işlem orada yok ama hesap hareketlerinde var,
dolayısıyla itiraz edemedim işleme devam edemedim.

07 Nisan 09:55 Tekrar müşteri hizmetlerini aradım ama bu sefer bu durumu bildirmek için
Şüpheli işlem birimi yerine normal müşteri hizmetlerine bağlanmak istedim. Ancak kartınız
bloke olduğu için işlem yapılamıyor dendi ve müşteri hizmetlerine aktarılmadım.

07 Nisan 10:00 Tekrar harcama itirazı denedim olmadı bende tekrar şüpheli işlem birimini
aradım ve durumu bildirdim gelen cevap ise oraya yansıması 24 saati bulur oldu.

07 Nisan 10:05 Bu arada da hostingerin mail adreslerine mail attım ve durumu bildirdim.

Buraya yaşadıklarımı aktarmak istedim bilgi olması açısından.