akıllı adam parayı papua yeni ginede de kazanır, para kazanmanın ülkeyle alakası yok. elin hintlisi remote olarak abdden aylık dolarları götürüyor mesela....
ancak o paranın ve sağladıgın hayat standartınn garantisi, her gelir kesimi için asgari şartların garantisi, eğitim, sağlık, sosyal haklar, huzur vs. vs. için ben isviçre, sonra da almanya derim. bu ikisine en yakın diğer ülkeler ise yarısı ancak eder bu anlamda. fransa diyorlar meselai fransayı da gördüm, almanyanın tırnagı olamaz bence sosyal devlet anlamında.
bu konuda milliyetçlilik duyarı kasan çok olacaktır. çok linç yedim yine yerim sorun değil. takmıyorum çünkü bana dil uzatacak adamdan daha devletçiyim, daha milliyetçiyim.
3 kuruş vergiden kaçmak için paparalarda, bozum işlerinde vs. 50 takla atan adam, askerliği banka sırasında yapan adam, gerçekleri konusup bir vatandaş olarak haklı eleştirimi yapınca bana millliyetçilik tafrası yapıo =)
türkiye şuan avrupada yaşaması en sıkıntılı, ekonomik ve huzuır seviyesi en düşük ülkelerden birisi. ekonomik kapasitesi çok düşük balkan ülkeleri dahi bize bim gözüyle bakıyor.
dün bir ilan açtım, azeri bir arkadaşımız yazdı. kötü niyetliydi, amacım ayrımcılık değil bunun gibi bir kaç tip hariç tüm azeri kardeşlerime selam olsun. bana sizin paranızın da bir değeri kalmadı 1 manat bilmem kaç tl falan diye egolu bir konuşma çekti. bozmadım, dost acı söyler diye geyik yaptım geçtim. ancak kimse kusura bakmasın, kardeşimiz, dostumuz ok . ama en nihayetinde azerbeycan gelişmişlik seviyesi, tarihi vs. ortada Türkiye ile kıyaslarsak, ve adam benim paramla dalga geçer seviyeye gelmiş. üzülmedim desem yalan olur.
en az 5-6 avrupa ülkesi görmüş, avrupada da eğitim görmüş vatantaşlık almış yaşamış ve haksızsın diyen birisi varsa itiraz etsin bana, nezaket çerçevesinde tartışalım. ama bana mahallesinden ayrılmayıp global vizyon taslayacak adam da bir zahmet vakit çalmasın. çünkü dostum işler senin mahalleneki dükkanının gibi değil heryerde
selamlar
Saygılar size gerçekten ❤️