Genelde bu mantık şu şekilde çalışır,
- Sistemin mevcut sürüm numarası uzak sunucudaki numara ile aynı değil ise güncelleme fonksiyonu başlatilir
- Uzak sunucudan rar dosyası dizin olarak indirilir
- Mysql okutulur güncelleme tamamlanır kalıntılar silinir.
Bu sistemin en büyük problemi müşterinizin sitesinin curl fonksiyonun hatali veya kapali olmasından dolayı ya sunucu sürüm numarası farklı gorunecegi için güncelleme varmış gibi işlem yapar ya da güncelleme olduğunu farketmez. Sizde müşteriye sizin sunucuda hata var diyerek anlatamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorlar.
Yok hocam ben yaptığım scriptte müşteriye sizde hata var dememek için eğer sunucuda curl açık değilse scripte hata verdirip ekrana curl aktif değil yazdırıyorum. dille anlatmaktan daha kolay oluyor

. Anladığım kadarıyla Mantıken uzak bir sunucudan zip dosyasını çekip sunucuda açtırıyoruz ve olan dosyaların üzerine yazıyoruz. Sql'i de otomatik olarak okutuyoruz. Fakat benim daha detaylı merak ettiğim sorular şunlar: Güncelleme işlemi sırasında sitenin bir güncelleniyor diye preloader'a girmesini de istiyorum. admin panelin de aynı şekilde. Güncelleme esnasında manuel olarak hiç bir müdahale yapılmamasını istiyorum. Aynı zamanda ben admin paneline de güncelleme getirmek istediğimde admin panelinde güncelleme fonksiyonunu çalıştıran dosya nasıl güncellenecek? kod çalışırken bir anda dosya değişirse yarıda kesilecektir.