Öncelikle konu sahibine yardımcı olması açısından:
https://www.r10.net/xenforo/3307186-...criptleri.html
Merhaba yıllardır verdiğimiz forum hizmeti sonucunda yüzlerce müşterimizi MyBB ile mutlu ettik. Şu anda zirvede olan forumların bir çoğu MyBB ve XenForo'dur ancak, XenForo gereksiz pahalı fiyatından dolayı çoğunluk MyBB tercih etmektedir

Eğer MyBB hizmetimizden yararlanmak isterseniz PM atabilirsiniz.
Hocam ben MyBB olup zirvede olan forumları atar mısınız? İlla ki kullanan büyük forumlar vardır lafım yok merak ettim

Sizin çalışmalarınızı beğenen ve takdir eden biriyim yalnız olaya bide şu şekilde yaklaşmak doğru olacak. Sizin bir forumu XenForo'ya seviyesine yaklaştırmak için kullandığınız onlarca eklenti ve modifikasyon var. Peki ya soruyorum ben hiçbir şey hakkında bilgisi olmayan Ahmet Bey olayım siz piyasadan çekildiniz, ben Ahmet bey olarak sizin eski konularınızdan sizinle veya sizin gibi profesyonel arkadaşlarla iletişime geçmek için uğraşan bir kişi mi olayım. Yoksa XenForo alanında hizmet veren onlarca şirketleşmiş yapıyı mı tercih ederim, kurumsallaşmış yapıların kalıcılığının daha yüksek olduğunu tartışmamıza bile gerek yok bence.
Bide olaya şu şekilde yaklaşalım tüm geliştiricileri silin MyBB topluluk forumuna ve XenForo topluluk forumunu kıyaslayalım aktiflik, destek her açıdan farkı yine görebilirsiniz.
İlk aşamada bütçesi kısıtlı olan arkadaşlarımız için MyBB mantıklı bir seçenek olabilir fakat bu işin sonu benim deneyimlerime göre XenForo'ya çıkmakta.
Ücretsiz olarak flarum, discourse gibi sistemler önerimdir.
Bir sitenin başarısının asla kullandığı altyapıyla değil "içerik, özgünlük ve süreklilik" olduğunu düşünenlerdenim. Birisi MyBB ile başarılı olur birisi en kralıyla başarının yanından geçemez, sizi alıntılamamın sebebi XenForo ve MyBB'nin hiçbir açıdan kıyaslanamayacak olması.