wptam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhabalar son 3-4 gündür açıkçası hiç kendimde değilim annemin kasık bölgesinde lenflerinde yaklaşık 5-6 aydır şişlikler oluştu ve hastaneye götürüp getirdim bazı doktorlar enfeksiyon kaynaklı olabilir dedi antibiyotik tedavisi uyguladı birşeye yaramadı sonrasında daha kapsamlı hastaneye götürdüm orada kitle üzerindeki tabaka kalın olduğu için doktorumuz şüphelendi patolojiye gönderdi oradan parça alınması gerektiği ile ilgili 1 ay sonrasında sonuç çıktı klasik hodgkin lenfoma tip mikst sellüler olarak çıktı apar topar eşimle beraber annemin yanına gittik Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesine başvurduk bizlere olumlu şeyler söyledi doktorumuz.

Ülkemizde en sık rastlanan kanser türü ve tedavisinin olduğu %80-90 oranında iyileşme şansının büyük olduğunu söyledi bizlerden pet çekimi istediler bugün pet çekildi ve sonucu geldi doktorumuzda tek bir bölgede olabileceğini belirtti çünkü şişlik dışında herhangi bir belirtisi yoktu annem zaten sağlık konusunda çok dikkat eder kendini kontrol eder devamlı olarak o konuda şanlıyız çıkan raporu bi kaç doktor tanıdığımızada sorduk tek bir bölge olarak gözüktüğü 1.evre olarak adlandırılabileceği söylendi ama elbette kendi doktorumuzun dışında birebir bakılmadığı için haliyle içimiz rahat değil yarında doktorumuza sonucu götüreceğiz evresine göre kemoterapi ve ışın tedavisi olacağını belirtti.

Açıkçası benim konuyu açmamdaki asıl neden farklı kişilerden de bilgi alabilme çevresinde yakınlarında bu kanseri geçiren tedavi aşamasında ne gibi tedavi uygulandığı ne kadar doğru bilmiyorum ama bazı kişilerde kemoterapi dışında ışın tedavisi uygulandığı gibi bilgiler duydum tamamen internet üzerinden araştırarak buldum böyle birşey mümkünmü birde Hematoloji alanında doktor tanıdığı olan varmıdır raporu yorumlayabileceği ve tedavisi aşamasında neler yapılabiceği konusunda Rabbim kimseye göstermesin tüm hastalarada acil şifalar dilerim
Öncelikle çok geçmiş olsun. Sizi gereksiz yere endişelendirmemek için çok detaya girmeden kendi yakınımdaki durumu anlatacağım. Durum hastadan hastaya değiştiği için birebir aynı şeyler olacağı anlamına gelmez ama en azından fikir sahibi olursunuz.

Yakınım şişliklere rağmen ağrı olmadığı için hastaneye ağrı olunca başvurmuş. İlk hafta sizdeki antibiyotik uygulanmış ama ağrıları giderek artmış. İkinci kontrolde kanser tedavisi kondu. Çok kısa süre içerisinde ameliyat alındı sonrasında da kemoterapi uygulandı. Kemoterapi sonrası ışın tedavisine de gerek duyuldu. İlk aşamada geç kaldığı için maalesef tedaviler uzun ve düşük etkili oluyor. En iyi bilgiyi doktorunuz verecektir.

Siz erken farketmişsiniz inşallah tedaviler hızlıca sonuç verir ve iyileşir. Bu süreçte en önemli şey hastanın morali. Olabildiğince moralini yüksek tutup yanında olduğunuzu hissettirin. Tekrardan geçmiş olsun.