Benim 4 yaş üstü bir erkek var. Yanına hiç dişi koymadım sırf yumurta, yavru ve daha fazla kuşla uğraşmamak için... Çünkü 1 tanesinin pisliği uğraşı yetiyor fazlasıyla :S
Ama kuş için çok üzülüyorum yalan yok, ömrünün hemen hemen yarısına geldi daha siftah yok. Bazen elimizde aynayla falan oynatırken kanatlarını açıp kendinden geçiyor

öyle idare ediyoruz şimdilik
Ayrıca kuşum nasıl cümle kurarsanız kurun bir kaç güne aynısını söylemeye başlıyor. Kelime demiyorum, yaklaşık 10-20 kelimeden oluşan cümleleri tekerleme gibi söyleyebiliyor
(iyi konuşsun istiyorsanız kafesin içine ayna koymayın. Aynası falan yine olsun ama dışarıda odanın içinde bir köşede olsun. Dışarı çıkınca direk orasının oyun alanı olduğunu biliyor ve kendi başına takılıyor eğleniyor.)
Kuş beslemeye başlamadan önce iyi düşünün. Bir şey olursa çok çok üzüleceğime eminim
Bu kadar alışmam diyordum ama felaket bağlılık yapıyor. Hele konuşuyorsa, kendine has hareketleri varsa (örnek benim kuş elimdeki telefonun kilit açma sesini aynen tekrarlıyor, ilk başta telefon bozuldu sanmıştım ses iki kere geliyordu. Kuş çıkartıyormuş sesi... Elime aldığımda mesela kanat ver diyorum bir kanadını kaldırıyor ve öpmemi bekliyor öpünce geri indiriyor

)