kötü haber...

kendim için bir süredir remote işler bakıyorum. inan acayip harika şeyler var. aklına gelebilecek her konuda... ama paypal ile ödeme verdikleri için kullanılamıyor. Sevgili ülkemiz iş imkanlarını kapatıp yurtdışı ile olan bağlantıyı kesiyor.
ama mesela kripto ile ödeme yapan remote işler de var.

bilgisayar ve internet yayıncılığı içinletonya ve estonya derim. bir sürü de türk var. ama ingilizcen olacak arkadaş.. işleri yolına girene kadar seni yaşatacak paran da olacak. Ama bu iki ülkede yaşayan Türkler ile bağlantı kurmayı başarabilirsen "abi birşey ayarlar bana" şeklinde yaklaşırsan belki birşeyler çıkar. internet bağlantısının insanlık hakkı olarak kabul gördüğü yerler güzeldir.

Amerikayı aklından çıkartç hem pahalı hem de adamı çiğ çiğ yerler. çok vahşidir orada iş hayatı. Kanada zaman zaman belli sektörlerde göçmen kabul ediyor.

Yada konsoloslukları dolaşıp sevimlilik yapabilirsin. arada işe yarar. ama değerli bir bilgin olmalı. işe yarar bir kapasiten olmalı. yanlış anlama bizdeki yazılımcılarla avrupadakileri karşılaştıramazsın, inan bana, kendi şirketime çalışacak türk bulamazdım ben. o adamlar bir konuda uzmanım diyorsa dibine kadar biliyor, biz daha çok herşeyi yaparım abiciyiz. yadırgamıyorum bak, mecburuz çünkü.herşeyi yapmazsak aç kalırız.

Sana kolaylıklar diliyorum. İnşallah medeni bir ülkede pırıl pırıl bir hayatın olur.

(şimdi bu konuya hemen paypalcılar atlamasın, paypal'ın içini dışını bilirim, o satılan hesaplar kapatılır)