Hacapitli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar R10 ailem. Siz değerli forum üyelerinin fikirlerini çok önemsediğim için sizlere yine bir konu hakkında fikirlerinize ihtiyaç duymaktayım.
Ben normalde Ankara Başkent Üniversitesi İletişim Tasarımı bölümü mezunuyum. Şu anda da İstanbul'da büyük bir firmada grafik tasarım departmanında çalışıyorum. Ama grafik tasarım bölümü haricinde yazılıma hep bir merakım olmuştur. Lisede de veri tabanı programı çıkışlıyım. Tekrardan yazılıma girmek ve kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum. Ciddi anlamda da merakım ve hevesim var. Aklımda olan big data engineer kısmıydı. Yani hep aklımı meşgul eder. Ama ileride daha çok kendimi geliştirebileceğim ve sonunda para kazanabileceğim bir alana da yönelebilirim. Yaşım 28 ve bence halen geç kalmış sayılmam. Sıfırdan başlayacak birine verebileceğiniz tavsiyeler neler olurdu ? Hangi yazılım dilini öğrenmem ve bununla beraber hangi bölümde kendimi geliştirmem daha mantıklı ve doğru olur ? Şimdiden hepinize değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.
Tasarımcı olduğun için web ve mobil'de ilerlemen daha doğru.

Python, go vb. her ne kadar multiplatform uygulama geliştirme ortamı olsada

web için php, html, javascript
mobil için ise javascript (react) ve dart (flutter) domine etmiş durumda.

Mobil ve web'in halen bir 10-15 senesi var. Kolay öğrenebileceğin diller ise html, javascript, php bence buradan ilerlemen doğru.
Ama yok mobil diyorsan dart ile devam et.

Yok ben gelişmiş bir proglama dili öğreneceğim web, iot vb. kullanacağım diyorsan tavsiye etmem ama python.

Burayı inceleyebilirsin: https://survey.stackoverflow.co/2022/