persius35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sözleşme yapılmamış olabilir,hatta kontrat da olmayabilir,demek istediğim iş mahkeye kaldımı ,bunu açıklıyorsun kiracıyım çıkacak durumum yok diyorsun,mahkeme kiracı lehine karar veriyor diyorum,burada anlamadığınız nedir acaba
Sözleşmesi olmayan kiracının çıkarılması için ev sahibinin ilk olarak kiracının o evde bir kira ilişkisine dayalı olarak ikamet ettiğini ispat etmesi gerekir. Kiracının düzenli olarak yaptığı kira ödemelerini mahkemeye sunmak kira ilişkisinin ispatı anlamında yeterli kabul edilebilecektir. Ancak kira ödemelerinin elden yapıldığı hallerde kiracılık sıfatının ispatı zorlaşmakta ve hatta imkansız hale gelebilmektedir.
Ev sahibi kiralananda oturan kimsenin sözleşmesi olmasa da kiracı olduğunu ispatlayacak bir belgeye sahipse buna dayanarak tahliye davası açabilir. Böyle bir belgeye sahip değil ve kiracı olduğunu ispatlayamıyorsa kiralananın kendisine ait olduğunu gösterir tapu belgesi edinmelidir. Böylelikle sözleşmesi olmayan kiracının tapu belgesine dayanarak fuzuli işgal davası yoluyla kiralanandan tahliyesini talep edebilir.

Hayırlı günler kiracılık sıfatının ispatı için ödemelerin tespiti gerekmektedir. Türkiye'de bir çok kiracı elden kira teslim ediyor. Ki hocamın anlattığı konu da bir ödeme söz konusu değil. Yani olay şudur ki ertesi gün direkt olarak fuzuli işgal yolu ile evi tahliye ettirebilir. Ben demiyorum bunu hukuk diyor.