semihbugra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında hocam saçımın dökülme sebebi stresten ister istemez olmuyorum desem de her şekilde her an streste oluyorum ve büyük çoğunluğu stresten geçiyor, sağlıklı bir şekilde besleniyorum ve en kısa zamanda uzmanlara gitmeliyim o zaman
  1. Stresi Azalt: Stresi azaltmaya yardımcı olabilecek aktiviteler yap.
  2. Beslenme Düzeltme: Sağlıklı bir beslenme planı benimsemek, saçın sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Protein, demir, çinko ve B vitaminleri gibi saç sağlığı için önemli olan besinleri içeren bir diyet, saçın daha güçlü olmasına ve saç dökülmesinin azalmasına yardımcı olabilir.
  3. Sağlıklı Yaşam Tarzı: Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, saç sağlığına da yardımcı olabilir. Yeterli uyku almak, sigarayı bırakmak, alkolü sınırlandırmak ve düzenli egzersiz yapmak, saç sağlığına yardımcı olabilir.
  4. Doktorunuza Görünün: Eğer saç dökülmeniz çok fazla ise ve diğer yöntemler işe yaramıyorsa doktorunuza görünün. Doktorunuz size daha etkili tedaviler önerebilir.
Unutmayın, stresten dolayı saç dökülmesi oldukça yaygındır ve genellikle geçicidir. Ancak, uzun süren ve şiddetli saç dökülmesi durumunda bir uzman doktora danışmak en iyisidir.